Persisk saffransglass med glasnudlar à la Queen Feyli

Fotograf: Albin Hag
persisk saffransglass tillagad av queen feyli

Säsong 3 av Halv Åtta hos en Youtuber har nått sitt slut. Gänget denna gång har varit helt underbara och består av Alice Stenlöf, Hoda Mirza och Nicole Falciani tillsammans med mig som tävlar om vem som kan laga den bästa trerätters-middagen. I avsnitt 4 är det Hoda aka Queen Feyli som bjuder på middag och till efterrätt blev det en ljuvlig saffransglass i persisk kostym med glasnudlar, rosenvatten och granatäppelkärnor.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

persisk saffransglass tillagad av queen feyli

Persisk saffransglass med glasnudlar à la Queen Feyli

Portioner: 2 liter

Ingredienser

2 liter gammeldags gräddglass av bra kvalitét
2 påsar saffran, 1 g
1 tsk strösocker
2 msk kokhett vatten
1,5 -2 msk rosenvatten
1,5 dl rostade pistagenötter (o,5 dl till garnering)
glasnudlar, granatäppelkärnor och torkade rosenknoppar till servering.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 2 literst

Ingredienser

2 liter gammeldags gräddglass av bra kvalitét
2 påsar saffran, 1 g
1 tsk strösocker
2 msk kokhett vatten
1,5 -2 msk rosenvatten
1,5 dl rostade pistagenötter (o,5 dl till garnering)
glasnudlar, granatäppelkärnor och torkade rosenknoppar till servering.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mortla saffran tillsammans med 1 tsk ströocker, häll över 2 msk kokhett vatten och låt stå i 30 min.
  2. Grovhacka pistagenötterna. Ställ åt sidan.
  3. Låt glassen stå i rumstemperatur en stund tills den mjuknar. Lägg i en stor bunke och häll över saffransvattnet och rosenvatten. Vispa med en handvisp några sekunder tills allting blandas väl. Smaka av och ha eventuellt i mer rosenvatten. Vänd i nötterna, spara 0,5 dl till dekorationh. Lägg glassen i en burk och ställ i frysen minst en timme tills den stelnar.
  4. Servera sedan glassen med kokade och avsvalnade glasnudlar, granatäppelkärnor, mer pistagenötter och rosenknoppar.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Mortla saffran tillsammans med 1 tsk ströocker, häll över 2 msk kokhett vatten och låt stå i 30 min.
  2. Grovhacka pistagenötterna. Ställ åt sidan.
  3. Låt glassen stå i rumstemperatur en stund tills den mjuknar. Lägg i en stor bunke och häll över saffransvattnet och rosenvatten. Vispa med en handvisp några sekunder tills allting blandas väl. Smaka av och ha eventuellt i mer rosenvatten. Vänd i nötterna, spara 0,5 dl till dekorationh. Lägg glassen i en burk och ställ i frysen minst en timme tills den stelnar.
  4. Servera sedan glassen med kokade och avsvalnade glasnudlar, granatäppelkärnor, mer pistagenötter och rosenknoppar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

3 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?