Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Fyllning: Dela och kärna ur persikorna. Skär dem i tunna klyftor och lägg i en pajform med diameter på 23 cm (på bilderna så har jag gjort dem i portionsformar, vilket också funkar bra).
- Tillsätt farinsocker och kanel. Blanda ihop tills alla nektarinskivor är täckta i socker och kanel.
- Kolasmul: Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en bunke.
- Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker Arbeta ihop bara precis tills det blir en smulig deg.
- Smula degen över persikofyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
- Servera pajen direkt tillsammans med vaniljglass eller förvara den i kylskåpet.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.