Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Fyllning: Dela och kärna ur persikorna. Skär dem i tunna klyftor och lägg i en pajform med diameter på 23 cm (på bilderna så har jag gjort dem i portionsformar, vilket också funkar bra).
- Tillsätt farinsocker och kanel. Blanda ihop tills alla nektarinskivor är täckta i socker och kanel.
- Kolasmul: Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en bunke.
- Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker Arbeta ihop bara precis tills det blir en smulig deg.
- Smula degen över persikofyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
- Servera pajen direkt tillsammans med vaniljglass eller förvara den i kylskåpet.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Jag kallar denna paj för “Kanelpaj med persikor”. Jag ska testa att göra pajen utan kanel, då kommer kanske persikosmaken fram.
Låter jättegott!
Tror du att det funkar/blir gott med blåbär i istället?
Låter supergott! 😍