Pepparkakssnittar med vit choklad & frystorkade hallon

Segmjuka pepparkakssnittar doppade i vit choklad och garnerade med frystorkade hallon.

Häromveckan fick jag äran att hålla i en livebakning med Arbis Jakobstad där vi bakade knäckklubbor och dessa ljuvliga pepparkakssnittar med vit choklad och frystorkade hallon. Detta är alltså kolakakor som smakar pepparkaka, garnerade med goda grejer. Det bästa av två världar! Den segmjuka konsistensen och kolasmaken från kolakakor tillsammans med pepparkakans ljuvliga smaker. Att doppa i vit choklad och dekorera med frystorkade hallon är såklart valfritt. De är supergoda precis som de är också!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

pepparkakssnittar

Pepparkakssnittar med vit choklad & frystorkade hallon

Portioner: 24

Ingredienser

Kolasnittar med smak av pepparkaka:
150 g mjukt, rumstempererat smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
3 msk pepparkakskrydda
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Dekoration:
200 g vit choklad
0,5 tsk neutral olja
0,5 dl frystorkade hallon

Tips!

  • För glutenfria pepparkakssnittar så kan du byta ut vetemjölet mot 3 dl rismjöl & 2,25 dl mandelmjöl.
  • Baka veganska pepparkakssnittar genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och chokladen mot vit vegansk choklad.

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Kolasnittar med smak av pepparkaka:
150 g mjukt, rumstempererat smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
3 msk pepparkakskrydda
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Dekoration:
200 g vit choklad
0,5 tsk neutral olja
0,5 dl frystorkade hallon

TIPS!

  • För glutenfria pepparkakssnittar så kan du byta ut vetemjölet mot 3 dl rismjöl & 2,25 dl mandelmjöl.
  • Baka veganska pepparkakssnittar genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och chokladen mot vit vegansk choklad.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa smör, strösocker, sirap och pepparkakskrydda krämigt med en elvisp.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna till kakorna och arbeta ihop bara precis tills det går ihop till en jämn och lite kladdig deg.
  4. Dela degen i två lika stora delar, rulla varje del till en längd och lägg på plåten med bakplåtspapper.
  5. Platta till längderna försiktigt med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  6. Låt kakorna svalna lite innan du skär dem i snittar och ställer in plåten i kylskåpet. Detta för att kakorna behöver vara riktigt kalla när man doppar dem i chokladen.
  7. Grovhacka den vita chokladen och lägg i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Smält chokladen under omrörning.
  8. Ta bort bunken från värmen och rör ner oljan. Låt svalna innan du häller upp den i ett glas.
  9. Doppa de kalla kakorna i chokladen. Låt överflödig choklad rinna av innan du lägger tillbaka dem på plåten och garnerar med frystorkade hallon.
  10. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet så fort chokladen stelnat.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa smör, strösocker, sirap och pepparkakskrydda krämigt med en elvisp.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna till kakorna och arbeta ihop bara precis tills det går ihop till en jämn och lite kladdig deg.
  4. Dela degen i två lika stora delar, rulla varje del till en längd och lägg på plåten med bakplåtspapper.
  5. Platta till längderna försiktigt med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  6. Låt kakorna svalna lite innan du skär dem i snittar och ställer in plåten i kylskåpet. Detta för att kakorna behöver vara riktigt kalla när man doppar dem i chokladen.
  7. Grovhacka den vita chokladen och lägg i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Smält chokladen under omrörning.
  8. Ta bort bunken från värmen och rör ner oljan. Låt svalna innan du häller upp den i ett glas.
  9. Doppa de kalla kakorna i chokladen. Låt överflödig choklad rinna av innan du lägger tillbaka dem på plåten och garnerar med frystorkade hallon.
  10. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet så fort chokladen stelnat.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anki Callmer
Anki Callmer
2 years ago

Går dom att frysa?

Ulrika
Ulrika
2 years ago

Supergoda, sega o mjuka o fantastiska men blev lite starka med 3 msk pepparkakskrydda 🙈

Josefine
Josefine
Svara till  Ulrika
2 years ago

Hej! Håller med – blev lite rå pepparkaksdeg smak 🙈 dock älska sonen på 2 år dessa😄 stämmer det att det ska vara msk?

Amanda
Amanda
4 months ago

Kan man använda torkade jordgubbar istället för hallon? Råkade beställa fel 😫

Tips!

  • För glutenfria pepparkakssnittar så kan du byta ut vetemjölet mot 3 dl rismjöl & 2,25 dl mandelmjöl.
  • Baka veganska pepparkakssnittar genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och chokladen mot vit vegansk choklad.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?