Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa smör, strösocker, sirap och pepparkakskrydda krämigt med en elvisp.
- Tillsätt resten av ingredienserna till kakorna och arbeta ihop bara precis tills det går ihop till en jämn och lite kladdig deg.
- Dela degen i två lika stora delar, rulla varje del till en längd och lägg på plåten med bakplåtspapper.
- Platta till längderna försiktigt med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
- Låt kakorna svalna lite innan du skär dem i snittar och ställer in plåten i kylskåpet. Detta för att kakorna behöver vara riktigt kalla när man doppar dem i chokladen.
- Grovhacka den vita chokladen och lägg i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Smält chokladen under omrörning.
- Ta bort bunken från värmen och rör ner oljan. Låt svalna innan du häller upp den i ett glas.
- Doppa de kalla kakorna i chokladen. Låt överflödig choklad rinna av innan du lägger tillbaka dem på plåten och garnerar med frystorkade hallon.
- Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet så fort chokladen stelnat.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Går dom att frysa?
Funkar utmärkt 🙂
Supergoda, sega o mjuka o fantastiska men blev lite starka med 3 msk pepparkakskrydda 🙈
Hej! Håller med – blev lite rå pepparkaksdeg smak 🙈 dock älska sonen på 2 år dessa😄 stämmer det att det ska vara msk?
Hejhej! Kul att 2 åringen tyckte om det 😍 Smaken går såklart att justera hur mycket man själv vill. Msk stämmer ❤️
Kan man använda torkade jordgubbar istället för hallon? Råkade beställa fel 😫
Hejhej, det går jättefint!