Cheesecaken bakas i en springform som är 24 cm i diameter.
- Börja med att saffranskoka clementinerna genom att skala och skiva clementinerna i runda skivor.
- Lägg ner dem i en stekpanna tillsammans med strösocker, vaniljpasta, saffran och vatten.
- Låt detta koka upp på medelvärme tills sockerkristallerna har smält, rör om försiktigt mellan skivorna med en slickepott.
- Mixa pepparkakorna till ett fint smul och smält smöret i en kastrull. Blanda ihop smöret och kexsmulet. Tryck ut kexmassan jämnt i en bakplåtsklädd springform.
- Cheesecakesmeten gör du genom att grovhacka den vita chokladen och smälter den varsamt över ett vattenbad.
- I en separat bunke vispar du upp vispgrädde till mjuka toppar. I ytterligare en annan bunke vispar du upp färskost och strösocker till en krämig smet.
- Ha sedan ner den smälta vita chokladen i färskostblandningen och vispa lite till.
- Ha sist ner vispgrädden och rör om försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
- Häll över cheesecakesmeten jämnt på pepparkaksbotten. Låt detta stelna i kylskåpet i minst 4 timmar.
- Dekorera med saffranskokta clementinskivor, lingon och grovhackade pistagenötter innan servering. Hoppas att det ska smaka!