Pavlova pannacotta-shots

Pavlova är en perfekt dessert att bjuda på när man vill göra något enkelt som ändå ser festligt ut. Jag älskar att fylla mina pavlovas (plural för att jag allra helst gör dem i portionsstorlekar istället för en stor) med något syrligt. Någon syrlig curd eller mousse och toppa med färska bär men häromdagen fick jag idén att fylla den med pannacotta!

Det blev som små pavlova shots med pannacotta-fyllning! En riktigt festlig dessert helt enkelt! Insidan täckte jag med choklad (och lät det såklart rinna över kanten då jag älskar den looken på bakverk). Medan chokladen stelnade i kylskåpet kokade jag pannacottan. Den här gången smaksatte jag den med björnbär men du kan såklart smaksätta den med precis det du vill.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Pavlova pannacotta-shots

Portioner: 8

Ingredienser

Ingredienser (mini pavlova):
2 stora äggvitor
1,5 dl strösocker
1 tsk maizena
1 tsk citronsaft
100 g smält choklad av valfri sort att täcka insidan med

Ingredienser (björnbärspannacotta):
100 g frysta björnbär
1 msk citronsaft
4 dl vispgrädde
0,75 tsk agar agar pulver
2 dl florsocker

Tips!

  • Marängkorgarna kan du förbereda flera dagar innan genom att förvara dem i rumstemperatur i lufttät burk (utan chokladen på insidan).

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Ingredienser (mini pavlova):
2 stora äggvitor
1,5 dl strösocker
1 tsk maizena
1 tsk citronsaft
100 g smält choklad av valfri sort att täcka insidan med

Ingredienser (björnbärspannacotta):
100 g frysta björnbär
1 msk citronsaft
4 dl vispgrädde
0,75 tsk agar agar pulver
2 dl florsocker

TIPS!

  • Marängkorgarna kan du förbereda flera dagar innan genom att förvara dem i rumstemperatur i lufttät burk (utan chokladen på insidan).

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mini pavlova: Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitan till ett fast vitt skum med elvisp.
  3. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning.
  4. Ha sedan i maizena och citronsaft. Fortsätt vispa tills sockerkristallerna smält och du har en blank smet. Det tar ca 5 minuter.
  5. Spritsa ut marängsmeten somsmå korgar på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda dina mini pavlovas i nedre delen av ugnen i 75 minuter.
  7. Låt de svalna helt innan du täcker insidan med choklad. Ställ pavlovas:en i kylskåpet så att chokladen stelnar medan du förbereder pannacottan.
  8. Björnbärspannacotta: Koka upp björnbären med citronsaften tills bären löst upp sig.
  9. Sila bärmoset så att du blir av med kärnor och ev bitar som finns kvar. Ställ moset åt sidan.
  10. Häll upp vispgrädde och agar agar pulver i en kastrull. Koka upp under omrörning i ca 3 minuter innan du har i bärmos och florsocker.
  11. Låt koka upp under fortsatt omrörning i någon minut.
  12. Ställ i kylskåpet för att svalna i minst 1 h innan servering.
  13. Låt pannacottan svalna en stund i kastrullen i rumstemperatur innan du häller upp den i dina pavlovas.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Mini pavlova: Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitan till ett fast vitt skum med elvisp.
  3. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning.
  4. Ha sedan i maizena och citronsaft. Fortsätt vispa tills sockerkristallerna smält och du har en blank smet. Det tar ca 5 minuter.
  5. Spritsa ut marängsmeten somsmå korgar på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda dina mini pavlovas i nedre delen av ugnen i 75 minuter.
  7. Låt de svalna helt innan du täcker insidan med choklad. Ställ pavlovas:en i kylskåpet så att chokladen stelnar medan du förbereder pannacottan.
  8. Björnbärspannacotta: Koka upp björnbären med citronsaften tills bären löst upp sig.
  9. Sila bärmoset så att du blir av med kärnor och ev bitar som finns kvar. Ställ moset åt sidan.
  10. Häll upp vispgrädde och agar agar pulver i en kastrull. Koka upp under omrörning i ca 3 minuter innan du har i bärmos och florsocker.
  11. Låt koka upp under fortsatt omrörning i någon minut.
  12. Ställ i kylskåpet för att svalna i minst 1 h innan servering.
  13. Låt pannacottan svalna en stund i kastrullen i rumstemperatur innan du häller upp den i dina pavlovas.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Louisa Söderberg
Louisa Söderberg
1 year ago

Detta recept provar jag att baka nu inför helgens festligheter 😍 Hänger dock inte med på en sak, om du fyller pavlovas med choklad blir väl det fyllning i marängen, hur får pannacottan plats sen? 🙈

Tips!

  • Marängkorgarna kan du förbereda flera dagar innan genom att förvara dem i rumstemperatur i lufttät burk (utan chokladen på insidan).

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?