Passionsfruktstryfflar

111 röster
passionsfruktstryfflar
Krämiga och härligt sötsyrliga passionsfruktstryfflar rullade i kokos.
Foto: Ulrika Pousette

Jag älskar chokladtryffel! Lent, gott och går att variera i oändlighet både med chokladsort och smaksättning. Den här varianten är en fruktig och sötsyrlig variant med smak av vit choklad, passionsfrukt och kokos. Fräscha smaker i en härligt söta passionsfruktstryfflar.

passionsfruktstryffel

Receptet ger ca 25 stycken passionsfruktstryfflar.

Ingredienser:

250 g vit choklad

25 g smör

3 stycken passionsfrukter

1 msk glykos

1,25 dl vipsgrädde

0,5 tsk flingsalt

ca 1,5 dl riven kokos att rulla i

Gör såhär:

  1. Hacka den vita chokladen i små bitar och lägg i en värmetålig skål tillsammans med smöret.
  2. Dela och gröp ur passionsfrukterna och ha ner det urgröpta i en kastrull tillsammans med glykos och vispgrädde.
  3. Ställ kastrullen på spisen på högsta värmen. Ta bort kastrullen från värmen precis när innehållet börjar koka upp.
  4. Häll ner den varma gräddblandningen i skålen med choklad och smör, genom en finmaskig sil så att du blir av med passionsfruktskärnorna.
  5. Tillsätt flingsalt och rör om tills du får en jämn smet där alla chokladbitar smält helt och hållet.
  6. Plasta in skålen och låt stelna i rumstemperatur i minst 5h.
  7. Rulla smeten till 25 lika stora bollar och rulla varje boll i riven kokos så att de blir helt täckte i kokos.
  8. Servera dina passionsfruktstryfflar direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet för längst hållbarhet.

TIPS!

  • Gör veganska passionsfruktstryfflar genom att byta ut chokladen mot vegansk vit choklad, smöret mot mjölkfritt margarin och vispgrädden mot växtbaserad vispbar grädde.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

44 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Stina
Stina
1 år sedan

Jag tror det ska stå på första punkten att man ska smälta samman chokladen och smöret va 🙂 Kram

Maja
Maja
1 år sedan

Hur länge håller dem i kylen?<3

Matilda
Matilda
1 år sedan

Kan jag byta glykosen mot något liknande?

Maja
Maja
1 år sedan

Hur mycket ca ska man ta om man vill använda passionsfruktspure ist?

Elin
Elin
1 år sedan

Hej vad gör glycogen?

Lotta järnil
Lotta järnil
1 år sedan

Å herre gud, va du frestar, måste provas

Tiril Lindberg
Tiril Lindberg
1 år sedan

Hei
Hvis jeg bruker pasjonsfruktpuré hvor mye skal jeg bruke da? 1 dl?

Susanna
Susanna
1 år sedan

Kan man använda glukossirap istället för glykos?

Carina
Carina
1 år sedan

Hejsan. Ska man röra ihop i steg 2?

Sabina
Sabina
1 år sedan

Går det att frysa dem?

Hanna
Hanna
1 år sedan

Verkar smaskens! Går det att frysa in tryfflarna?

Anna
Anna
1 år sedan

Wow vad gott! 😍😍 om man inte gillar kokos, har du tips på något annat man kan rulla det i som passar?

Ida
Ida
1 år sedan

Händer något med konsistensen om man utesluter glykosen?

Åsa Näslund
Åsa Näslund
1 år sedan

Min smet blev jättelös och gick inte alls att forma. Provar nu att ställa den kallt så får vi se om det går bättre. Har du något annat tips för att rädda smeten?

Ulrica
Ulrica
1 år sedan

Hej
Gjorde dessa igår men till min besvikelse smakar den ingen passionsfrukt alls 😭
Gned verkligen ur allt så det bara var kärnor kvar.
Vad gjorde jag för fel?

Catarina
Catarina
1 år sedan

Hej! Min smet vill inte stelna, vad har jag gjort för fel??🙈

Stina
Stina
Svara på  Catarina
1 år sedan

Samma här gick inte att rulla dom 🙁

Gunilla Hansson
Gunilla Hansson
1 år sedan

Sonhustrun tål inte Cocos, vad kan jag ta istället ?

May
May
1 år sedan

De ser ljuvliga ut, men undrar om jag kan byta ut den vita chokladen mot ljus el mörk choklad? Har svårt för den söta lite jolmiga smaken på vit.

Nazdar
Nazdar
1 år sedan

Super gott! Men smakade inte så mkt passionfrukt, vad beror det på?

Klara
Klara
1 år sedan

Hej! Hur mycket fryst passionsfrukt skulle du säga att receptetet motsvarar? Om man kan använda det istället alltså!❤️

Nellie
Nellie
1 år sedan

Hej! Tror du det går att använda sig av frysta passionsfruktskuber istället? 🙂

Elin
Elin
1 år sedan

Hej! Min smet blev väldigt kladdig och jag kan inte forma några bollar. Vad kan ha blivit fel? (Smaken var mumsig i alla fall!)

Mr muffin
Mr muffin
1 år sedan

Hej! Jag tycker det ser jättegott ut! Men jag undrar bara om man kan använda sig av vita chokladknappar istället för att hacka vit blockchoklad?😊

44
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x