Passionsfruktstryfflar

76 röster
passionsfruktstryfflar
Krämiga och härligt sötsyrliga passionsfruktstryfflar rullade i kokos.
Foto: Ulrika Pousette

Jag älskar chokladtryffel! Lent, gott och går att variera i oändlighet både med chokladsort och smaksättning. Den här varianten är en fruktig och sötsyrlig variant med smak av vit choklad, passionsfrukt och kokos. Fräscha smaker i en härligt söta passionsfruktstryfflar.

passionsfruktstryffel

Receptet ger ca 25 stycken passionsfruktstryfflar.

Ingredienser:

250 g vit choklad

25 g smör

3 stycken passionsfrukter

1 msk glykos

1,25 dl vipsgrädde

0,5 tsk flingsalt

ca 1,5 dl riven kokos att rulla i

Gör såhär:

  1. Hacka den vita chokladen i små bitar och lägg i en värmetålig skål tillsammans med smöret.
  2. Dela och gröp ur passionsfrukterna och ha ner det urgröpta i en kastrull tillsammans med glykos och vispgrädde.
  3. Ställ kastrullen på spisen på högsta värmen. Ta bort kastrullen från värmen precis när innehållet börjar koka upp.
  4. Häll ner den varma gräddblandningen i skålen med choklad och smör, genom en finmaskig sil så att du blir av med passionsfruktskärnorna.
  5. Tillsätt flingsalt och rör om tills du får en jämn smet där alla chokladbitar smält helt och hållet.
  6. Plasta in skålen och låt stelna i rumstemperatur i minst 5h.
  7. Rulla smeten till 25 lika stora bollar och rulla varje boll i riven kokos så att de blir helt täckte i kokos.
  8. Servera dina passionsfruktstryfflar direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet för längst hållbarhet.

TIPS!

  • Gör veganska passionsfruktstryfflar genom att byta ut chokladen mot vegansk vit choklad, smöret mot mjölkfritt margarin och vispgrädden mot växtbaserad vispbar grädde.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
18 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maja
Maja
1 månad sedan

Hur länge håller dem i kylen?<3

Matilda
Matilda
1 månad sedan

Kan jag byta glykosen mot något liknande?

Lotta järnil
Lotta järnil
1 månad sedan

Å herre gud, va du frestar, måste provas

Carina
Carina
1 månad sedan

Hejsan. Ska man röra ihop i steg 2?

Sabina
Sabina
1 månad sedan

Går det att frysa dem?

Hanna
Hanna
1 månad sedan

Verkar smaskens! Går det att frysa in tryfflarna?

Catarina
Catarina
1 månad sedan

Hej! Min smet vill inte stelna, vad har jag gjort för fel??🙈

Gunilla Hansson
Gunilla Hansson
1 månad sedan

Sonhustrun tål inte Cocos, vad kan jag ta istället ?

May
May
1 månad sedan

De ser ljuvliga ut, men undrar om jag kan byta ut den vita chokladen mot ljus el mörk choklad? Har svårt för den söta lite jolmiga smaken på vit.

Nazdar
Nazdar
1 månad sedan

Super gott! Men smakade inte så mkt passionfrukt, vad beror det på?

Mr muffin
Mr muffin
4 dagar sedan

Hej! Jag tycker det ser jättegott ut! Men jag undrar bara om man kan använda sig av vita chokladknappar istället för att hacka vit blockchoklad?😊

18
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x