Så här gör du:
- Hacka den vita chokladen i små bitar och lägg i en värmetålig skål tillsammans med smöret.
- Dela och gröp ur passionsfrukterna och ha ner det urgröpta i en kastrull tillsammans med glykos och vispgrädde.
- Ställ kastrullen på spisen på högsta värmen. Ta bort kastrullen från värmen precis när innehållet börjar koka upp.
- Häll ner den varma gräddblandningen i skålen med choklad och smör, genom en finmaskig sil så att du blir av med passionsfruktskärnorna.
- Tillsätt flingsalt och rör om tills du får en jämn smet där alla chokladbitar smält helt och hållet.
- Plasta in skålen och låt stelna i rumstemperatur i minst 5h.
- Rulla smeten till 25 lika stora bollar och rulla varje boll i riven kokos så att de blir helt täckte i kokos.
- Servera dina passionsfruktstryfflar direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet för längst hållbarhet.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Jag tror det ska stå på första punkten att man ska smälta samman chokladen och smöret va 🙂 Kram
Precis så! 😊
Hur länge håller dem i kylen?<3
I minst 4 veckor 🙂
Kan jag byta glykosen mot något liknande?
Du kan utesluta det ❤️
Hur mycket ca ska man ta om man vill använda passionsfruktspure ist?
Hejhej, det beror på hur mycket just den purén motsvarar i frukt, se förpackningen! 😊
Hej vad gör glycogen?
Hejhej, den gör så sockret inte kristalliserar sig samt gör tryffeln mer härlig i konsistensen 😊
Å herre gud, va du frestar, måste provas
Hei
Hvis jeg bruker pasjonsfruktpuré hvor mye skal jeg bruke da? 1 dl?
Hejhej, enklast är att se på förpackningen hur mycket purén motsvarar i frukt 😊
Kan man använda glukossirap istället för glykos?
Det går bra 😊
Hejsan. Ska man röra ihop i steg 2?
Går det att frysa dem?
Hejhej, det går jättebra! 😊
Verkar smaskens! Går det att frysa in tryfflarna?
Det går jättebra! 😊
Wow vad gott! 😍😍 om man inte gillar kokos, har du tips på något annat man kan rulla det i som passar?
Florsocker kanske? 🤗
Händer något med konsistensen om man utesluter glykosen?
Hejhej, den gör så sockret inte kristalliserar sig samt gör tryffeln mer härlig i konsistensen 😊
Min smet blev jättelös och gick inte alls att forma. Provar nu att ställa den kallt så får vi se om det går bättre. Har du något annat tips för att rädda smeten?
Hejhej Åsa, förlåt för sent svar. Blev det bättre efter att det fick stå kallt? 🥰
Hej
Gjorde dessa igår men till min besvikelse smakar den ingen passionsfrukt alls 😭
Gned verkligen ur allt så det bara var kärnor kvar.
Vad gjorde jag för fel?
Kan tyvärr ha varit att frukten inte var mogen nog ❤️
Hej! Min smet vill inte stelna, vad har jag gjort för fel??🙈
Hejhej! Du kan ställa in den i kylskåpet en stund för att stelna ordentligt, alternativt ha i mer smält vit choklad ❤️
Samma här gick inte att rulla dom 🙁
Se ovan kommentar för hjälp ❤️
Sonhustrun tål inte Cocos, vad kan jag ta istället ?
De ser ljuvliga ut, men undrar om jag kan byta ut den vita chokladen mot ljus el mörk choklad? Har svårt för den söta lite jolmiga smaken på vit.
Funkar utmärkt att byta mot annan chokladsort ❤️
Super gott! Men smakade inte så mkt passionfrukt, vad beror det på?
Hej! Hur mycket fryst passionsfrukt skulle du säga att receptetet motsvarar? Om man kan använda det istället alltså!❤️
Hejhej, det går bra – men enklast är att se på förpackningen hur mycket det frysta motsvarar i frukt 😊
Hej! Tror du det går att använda sig av frysta passionsfruktskuber istället? 🙂
Hejhej! Absolut 😍
Hej! Min smet blev väldigt kladdig och jag kan inte forma några bollar. Vad kan ha blivit fel? (Smaken var mumsig i alla fall!)
Hejhej! Du kan rädda den genom att smälta lite mer choklad försiktigt över ett vattenbad och röra ner det i tryffelsmeten ❤️
Hej! Jag tycker det ser jättegott ut! Men jag undrar bara om man kan använda sig av vita chokladknappar istället för att hacka vit blockchoklad?😊
Hejhej, det går jättebra! 😊
jag smälte inte chokladen först utan tolkade det som glykosblandningen skulle smälta den. Det gick super!
kan man göra med någon annan smak?
Hej. Undrar om man måste passera bort kärnorna? Lite där tjusningen sitter, tycker jag