Päronpaj med kokossmul

0 röster
päronpaj
Baka en god päronpaj med kolapäron och kokossmul med dina päron.

Kolaäpplen med smak av kanel och ingefära under en bädd av smuldeg med kokos. En riktigt god päronpaj som bara smälter i munnen och som blir ännu godare tillsammans med en kula vaniljglass… eller två.

päronpaj

Receptet bakas i en pajform med diameter på 20-23 cm och ger 6-8 generösa portioner päronpaj.

Fyllning:

7 små päron

0,5 dl syltoscker (strösocker funkar också men ger en något vattnigare fyllning)

1 msk vaniljsocker

3 msk brunt farinsocker

2 tsk malen kanel

1 tsk malen ingefära

Kokossmul:

125 kallt smör

1 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

1,5 dl riven kokos

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
  2. Päronfyllning: Skala, kärna ur och skär päronen i tärningar (valfri storlek). Lägg päronbitarna i pajformen tillsammans med strösocker, vaniljsocker, farinsocker, kanel och ingefära. Blanda ihop ordentligt med en sked tills alla päronbitar är täckta av socker- och kryddblandningen. Ställ sedan pajformen åt sidan under tiden som du gör kokossmulet.
  3. Kokossmul: Tärna det kalla smöret och ha ner det i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna till kokossmulet. Nyp ihop bara precis tills det går ihop till en deg. Smula degen över päronfyllningen.
  4. Grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills pajen fått en gyllenbrun färg.
  5. Servera pajen direkt eller ställ den i kylskåpet. Servera gärna med vaniljglass.

TIPS!

  • Gör päronpajen glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 2 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör päronpajen vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x