
Kolapäron med smak av kanel och ingefära under en bädd av smuldeg med kokos. En riktigt god päronpaj som bara smälter i munnen och som blir ännu godare tillsammans med en kula vaniljglass… eller två.

Receptet bakas i en pajform med diameter på 20-23 cm och ger 6-8 generösa portioner päronpaj.
Fyllning:
7 små päron
0,5 dl syltoscker (strösocker funkar också men ger en något vattnigare fyllning)
1 msk vaniljsocker
3 msk brunt farinsocker
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
Kokossmul:
125 kallt smör
1 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl riven kokos
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
- Päronfyllning: Skala, kärna ur och skär päronen i tärningar (valfri storlek). Lägg päronbitarna i pajformen tillsammans med strösocker, vaniljsocker, farinsocker, kanel och ingefära. Blanda ihop ordentligt med en sked tills alla päronbitar är täckta av socker- och kryddblandningen. Ställ sedan pajformen åt sidan under tiden som du gör kokossmulet.
- Kokossmul: Tärna det kalla smöret och ha ner det i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna till kokossmulet. Nyp ihop bara precis tills det går ihop till en deg. Smula degen över päronfyllningen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills pajen fått en gyllenbrun färg.
- Servera pajen direkt eller ställ den i kylskåpet. Servera gärna med vaniljglass.
TIPS!
- Gör päronpajen glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 2 dl glutenfri mjölmix.
- Gör päronpajen vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
Såååååå god! Vaniljglass till var bäst. Tack för receptet.
Blir så glad att du gillade den! Tack själv 😍