Päronpaj med kokossmul

Baka en god päronpaj med kolapäron och kokossmul med dina päron.

Kolapäron med smak av kanel och ingefära under en bädd av smuldeg med kokos. En riktigt god päronpaj som bara smälter i munnen och som blir ännu godare tillsammans med en kula vaniljglass… eller två.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
päronpaj

Päronpaj med kokossmul

Portioner: 6-8

Ingredienser

Fyllning:
7 små päron
0,5 dl syltoscker (strösocker funkar också men ger en något vattnigare fyllning)
1 msk vaniljsocker
3 msk brunt farinsocker
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära

Kokossmul:

125 kallt smör
1 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl riven kokos

Tips!

  • Gör päronpajen glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 2 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör päronpajen vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Fyllning:
7 små päron
0,5 dl syltoscker (strösocker funkar också men ger en något vattnigare fyllning)
1 msk vaniljsocker
3 msk brunt farinsocker
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära

Kokossmul:

125 kallt smör
1 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl riven kokos

TIPS!

  • Gör päronpajen glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 2 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör päronpajen vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en pajform med diameter på 20-23 cm och ger 6-8 generösa portioner päronpaj.

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
  2. Päronfyllning: Skala, kärna ur och skär päronen i tärningar (valfri storlek). Lägg päronbitarna i pajformen tillsammans med strösocker, vaniljsocker, farinsocker, kanel och ingefära. Blanda ihop ordentligt med en sked tills alla päronbitar är täckta av socker- och kryddblandningen. Ställ sedan pajformen åt sidan under tiden som du gör kokossmulet.
  3. Kokossmul: Tärna det kalla smöret och ha ner det i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna till kokossmulet. Nyp ihop bara precis tills det går ihop till en deg. Smula degen över päronfyllningen.
  4. Grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills pajen fått en gyllenbrun färg.
  5. Servera pajen direkt eller ställ den i kylskåpet. Servera gärna med vaniljglass.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en pajform med diameter på 20-23 cm och ger 6-8 generösa portioner päronpaj.

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
  2. Päronfyllning: Skala, kärna ur och skär päronen i tärningar (valfri storlek). Lägg päronbitarna i pajformen tillsammans med strösocker, vaniljsocker, farinsocker, kanel och ingefära. Blanda ihop ordentligt med en sked tills alla päronbitar är täckta av socker- och kryddblandningen. Ställ sedan pajformen åt sidan under tiden som du gör kokossmulet.
  3. Kokossmul: Tärna det kalla smöret och ha ner det i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna till kokossmulet. Nyp ihop bara precis tills det går ihop till en deg. Smula degen över päronfyllningen.
  4. Grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills pajen fått en gyllenbrun färg.
  5. Servera pajen direkt eller ställ den i kylskåpet. Servera gärna med vaniljglass.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cabedoh
Cabedoh
2 years ago

Såååååå god! Vaniljglass till var bäst. Tack för receptet.

Tips!

  • Gör päronpajen glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 2 dl glutenfri mjölmix.
  • Gör päronpajen vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?