Receptet bakas i en pajform med diameter på 20-23 cm och ger 6-8 generösa portioner päronpaj.
- Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
- Päronfyllning: Skala, kärna ur och skär päronen i tärningar (valfri storlek). Lägg päronbitarna i pajformen tillsammans med strösocker, vaniljsocker, farinsocker, kanel och ingefära. Blanda ihop ordentligt med en sked tills alla päronbitar är täckta av socker- och kryddblandningen. Ställ sedan pajformen åt sidan under tiden som du gör kokossmulet.
- Kokossmul: Tärna det kalla smöret och ha ner det i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna till kokossmulet. Nyp ihop bara precis tills det går ihop till en deg. Smula degen över päronfyllningen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills pajen fått en gyllenbrun färg.
- Servera pajen direkt eller ställ den i kylskåpet. Servera gärna med vaniljglass.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Såååååå god! Vaniljglass till var bäst. Tack för receptet.
Blir så glad att du gillade den! Tack själv 😍