Så här gör du:
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och ställ 8 stora muffinsformar på en plåt.
- Fyllning: Skala och tärna päronen. Smält smör i en djup stekpanna, ha ner päronen och farinsocker. Stek päronbitarna på medelvärme under konstant omrörning tills de mjuknar. Ställ åt sidan för att svalna under tiden som du gör smeten och smulet.
- Havresmul: Nyp ihop alla ingredienser till smulet i en skål bara precis tills det går ihop till en smulig deg.
- Muffins: Blanda ihop neutral olja och naturell yoghurt i en bunke med hjälp av en ballongvisp.
- Tillsätt äggen, strösocker och vaniljsocker. Blanda ihop till en jämn smet.
- Sikta ner vetemjöl och bakpulver. Rör ihop till en jämn smet.
- Fyll muffinsformarna med 3/4 smet. Spritsa en klick dulce de leche i mitten på varje muffin, toppa med smörstekta päron och havresmul.
- Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills muffinsen är helt genomräddade. Känn med provsticka för att vara säker.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
De blev så lyckade som efterrätt till kräftskivan! Hela familjen njöt.
Tack för receptet Camilla!!
Hejhej! Åh vad glad jag blir att ni gillade den, tack själv! ❤️
Kan man frysa dem?
Hejhej! Det går bra🤗
Å köpte allt utom yogi kan jag använda vaniljyoughurt
Det funkar 🙂
Kan jag ta smör istället för olja?
Jättegott !! Ny favorit . Tack för receptet Camilla 🌻
Vad kul! Tack själv ❤️
Är det strö eller den klibbiga varianten som gäller på farinsocker? 😍