Päronmuffins med kolagömma & smul

Saftiga päronmuffins med en gömma av kola, toppade med havresmul.

Du kanske har hört ordspråket som lyder något i stil med “när du inte vet vad du ska baka med dina råvaror – baka muffins”. Skoja bara, det finns inget sådant ordspråk men det borde det göra! Det är nämligen alltid en bra idé att baka muffins. Denna gång blev det saftiga päronmuffins med kolagömma och havresmul. Muffins extra allt som bara smälter i munnen.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
päronmuffins

Päronmuffins med kolagömma & smul

Portioner: 8

Ingredienser

Fyllning:
3 små päron
1 msk smör
2 msk farinsocker
0,5 dl dulce de leche

Smul:
25 g smör
0,5 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
1 msk farinsocker

Muffins:
1 dl neutral olja
1 dl naturell yoghurt (den rinniga varienten)
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Fyllning:
3 små päron
1 msk smör
2 msk farinsocker
0,5 dl dulce de leche

Smul:
25 g smör
0,5 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
1 msk farinsocker

Muffins:
1 dl neutral olja
1 dl naturell yoghurt (den rinniga varienten)
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och ställ 8 stora muffinsformar på en plåt.
  2. Fyllning: Skala och tärna päronen. Smält smör i en djup stekpanna, ha ner päronen och farinsocker. Stek päronbitarna på medelvärme under konstant omrörning tills de mjuknar. Ställ åt sidan för att svalna under tiden som du gör smeten och smulet.
  3. Havresmul: Nyp ihop alla ingredienser till smulet i en skål bara precis tills det går ihop till en smulig deg.
  4. Muffins: Blanda ihop neutral olja och naturell yoghurt i en bunke med hjälp av en ballongvisp.
  5. Tillsätt äggen, strösocker och vaniljsocker. Blanda ihop till en jämn smet.
  6. Sikta ner vetemjöl och bakpulver. Rör ihop till en jämn smet.
  7. Fyll muffinsformarna med 3/4 smet. Spritsa en klick dulce de leche i mitten på varje muffin, toppa med smörstekta päron och havresmul.
  8. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills muffinsen är helt genomräddade. Känn med provsticka för att vara säker.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och ställ 8 stora muffinsformar på en plåt.
  2. Fyllning: Skala och tärna päronen. Smält smör i en djup stekpanna, ha ner päronen och farinsocker. Stek päronbitarna på medelvärme under konstant omrörning tills de mjuknar. Ställ åt sidan för att svalna under tiden som du gör smeten och smulet.
  3. Havresmul: Nyp ihop alla ingredienser till smulet i en skål bara precis tills det går ihop till en smulig deg.
  4. Muffins: Blanda ihop neutral olja och naturell yoghurt i en bunke med hjälp av en ballongvisp.
  5. Tillsätt äggen, strösocker och vaniljsocker. Blanda ihop till en jämn smet.
  6. Sikta ner vetemjöl och bakpulver. Rör ihop till en jämn smet.
  7. Fyll muffinsformarna med 3/4 smet. Spritsa en klick dulce de leche i mitten på varje muffin, toppa med smörstekta päron och havresmul.
  8. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills muffinsen är helt genomräddade. Känn med provsticka för att vara säker.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Isabelle
Isabelle
3 years ago

De blev så lyckade som efterrätt till kräftskivan! Hela familjen njöt.
Tack för receptet Camilla!!

Sandra
Sandra
3 years ago

Kan man frysa dem?

Johanna
Johanna
3 years ago

Å köpte allt utom yogi kan jag använda vaniljyoughurt

Jenny
Jenny
3 years ago

Kan jag ta smör istället för olja?

Tania
Tania
2 years ago

Jättegott !! Ny favorit . Tack för receptet Camilla 🌻

Sofie
Sofie
1 year ago

Är det strö eller den klibbiga varianten som gäller på farinsocker? 😍

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?