Pannacottapaj med björnbär & oreo

Skäm bort dina gäster med den här goda pannacottapajen med sprött pajskal av oreos, krämig björnbärspannacotta som fyllning och fluffig maräng som dekoration. Enkelt, gott och vackert.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Pannacottapaj med björnbär & oreo

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
1,5 paket oreos à 154 g
75 g smör

Ingredienser (björnbärspannacotta):
250 g frysta björnbär
saft från 1 citron
5 dl vispgrädde
2 dl strösocker
3 krm agar agar pulver

Ingredienser (maräng):
1 äggvita
0,5 dl strösocker
Björnbär och färsk mynta att dekorera med.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
1,5 paket oreos à 154 g
75 g smör

Ingredienser (björnbärspannacotta):
250 g frysta björnbär
saft från 1 citron
5 dl vispgrädde
2 dl strösocker
3 krm agar agar pulver

Ingredienser (maräng):
1 äggvita
0,5 dl strösocker
Björnbär och färsk mynta att dekorera med.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smält smöret till pajskalet i en kastrull.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller för hand. Blanda ihop med det smälta smöret till en formbar kexmassa och tryck ut med hjälp av baksidan av en sked i en pajform. Ställ pajformen i kylen medan du gör fyllningen.
  3. Koka upp frysta björnbär och citronsaft i en kastrull tills bären mjuknat. Pressa dem genom en sil till en slät puré ner i en annan, rymlig kastrull. Se till att verkligen få med all puré och att skrapa av undersidan av silen.
  4. Tillsätt vispgrädde, strösocker, vispgrädde och agar agar pulver. Låt koka tills sockerkristallerna smält. Ta bort kastrullen från värmen och låt pannacottasmeten svalna lite innan du försiktigt häller upp den i pajskalet. Ställ pajen i kylskåpet för att stelna, minst 2h.
  5. När pajen är redo att serveras gör du marängen genom att vispa upp äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret lite i taget under fortsatt vispning med elvisp.
  6. Fortsätt sedan vispa marängen för hand över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält. Ta bort bunken från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills undersidan av bunken svalnat.
  7. Spritsa ut marängen på pajen, bränn den med brännare och dekorera sedan med björnbär och mynta. Servera och njut!
Steg för steg

Video
  1. Smält smöret till pajskalet i en kastrull.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller för hand. Blanda ihop med det smälta smöret till en formbar kexmassa och tryck ut med hjälp av baksidan av en sked i en pajform. Ställ pajformen i kylen medan du gör fyllningen.
  3. Koka upp frysta björnbär och citronsaft i en kastrull tills bären mjuknat. Pressa dem genom en sil till en slät puré ner i en annan, rymlig kastrull. Se till att verkligen få med all puré och att skrapa av undersidan av silen.
  4. Tillsätt vispgrädde, strösocker, vispgrädde och agar agar pulver. Låt koka tills sockerkristallerna smält. Ta bort kastrullen från värmen och låt pannacottasmeten svalna lite innan du försiktigt häller upp den i pajskalet. Ställ pajen i kylskåpet för att stelna, minst 2h.
  5. När pajen är redo att serveras gör du marängen genom att vispa upp äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret lite i taget under fortsatt vispning med elvisp.
  6. Fortsätt sedan vispa marängen för hand över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält. Ta bort bunken från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills undersidan av bunken svalnat.
  7. Spritsa ut marängen på pajen, bränn den med brännare och dekorera sedan med björnbär och mynta. Servera och njut!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Julia
Julia
4 years ago

Himmelskt god! Gjorde pajen och tog med den till en hang out med vänner och de kunde inte få nog av den, de tyckte den var helt fantastisk! Superbra recept och tar inte heller för lång tid

Emma
Emma
1 year ago

Kan man vispa upp pannacotta som tårtfyllning? ☺️

Emma
Emma
1 year ago

Kan man vispa upp pannacottan och ha som tårtfyllning? ☺️

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?