Pad thai

Pad Thai är en av Thailands klassiska streetfood-rätter och har blivit mycket populär i Sverige. Att göra den hemma i sitt eget kök är hur enkelt somhelst! Den perfekta snabbmaten, helt enkelt!

Igår kväll filmade jag när jag lagade min favoriträtt, pad thai, på instagram stories och min inkorg fullkomligt svämmade över av receptförfrågningar. Jag som älskar pad thai så mycket att jag kan äta det flera dagar i rad utan att tröttna, förstår er fullkomligt. Det är så himla gott! Klart ni vill ha recept.

Receptet ger 4 portioner pad thai. Är du allergisk mot ägg kan du bara utesluta det.

Smaklig måltid!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
pad thai

Pad thai

Portioner: 4

Ingredienser

200 g risnudlar
3 msk neutral olja (raps-, solros- eller matolja)
200 g fint strimlad vitkål
1 fint strimlad morot
1/2 fint strimlad zucchini
1 ägg
1,5 dl pad thai sås (scrolla ner för recept på hur man gör egen men oftast köper jag färdig i affären)
400 g vanameiräkor (ej förkokta)
Tillbehör: grovhackade salta jordnötter, färsk koriander och lime

Att göra sin egen pad thai sås är enkelt. Allt du behöver göra är att röra ihop följande ingredienser i en skål:
1,5 msk fisksås
1 msk oystersauce
2 msk sweet chillisås
2 msk vatten
1 msk risvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk soya
pressad saft från 1 lime

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

200 g risnudlar
3 msk neutral olja (raps-, solros- eller matolja)
200 g fint strimlad vitkål
1 fint strimlad morot
1/2 fint strimlad zucchini
1 ägg
1,5 dl pad thai sås (scrolla ner för recept på hur man gör egen men oftast köper jag färdig i affären)
400 g vanameiräkor (ej förkokta)
Tillbehör: grovhackade salta jordnötter, färsk koriander och lime

Att göra sin egen pad thai sås är enkelt. Allt du behöver göra är att röra ihop följande ingredienser i en skål:
1,5 msk fisksås
1 msk oystersauce
2 msk sweet chillisås
2 msk vatten
1 msk risvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk soya
pressad saft från 1 lime

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Koka upp ca 1 liter vatten i en kastrull eller vattenkokare.
  2. Lägg nudlarna i en rymlig kastrull och häll det varma vattnet över nudlarna. Låt de bara ligga i vattnet precis tills de börjat mjukna upp, ligger de för länge kommer de bli alldeles för mjuka och överkokta.
  3. Woka eller stek de strimlade grönsakerna under konstant omrörning i ca 1-2 minuter eller tills de mjuknat.
  4. Gör plats i pannan för ägget. Vispa upp det lätt med en gaffel och häll upp det i pannan sammtidigt som du rör om hela tiden så att du får en krämig äggröra. Blanda ihop äggröran med resten av grönsakerna i pannan.
  5. Sänk till medelvärme.
  6. Klipp nudlarna grovt och tillsätt dem i pannan tillsammans med pad thai såsen. Rör om tills grönsaker och nudlar fördelat sig jämnt i pannan.
  7. Ha till sist i räkorna och rör om tills räkorna fått fin färg och är tillagade.
  8. Servera din pad thai tillsammans med grovhackade jordnötter, koriander och lime att pressa över.
Steg för steg

Video
  1. Koka upp ca 1 liter vatten i en kastrull eller vattenkokare.
  2. Lägg nudlarna i en rymlig kastrull och häll det varma vattnet över nudlarna. Låt de bara ligga i vattnet precis tills de börjat mjukna upp, ligger de för länge kommer de bli alldeles för mjuka och överkokta.
  3. Woka eller stek de strimlade grönsakerna under konstant omrörning i ca 1-2 minuter eller tills de mjuknat.
  4. Gör plats i pannan för ägget. Vispa upp det lätt med en gaffel och häll upp det i pannan sammtidigt som du rör om hela tiden så att du får en krämig äggröra. Blanda ihop äggröran med resten av grönsakerna i pannan.
  5. Sänk till medelvärme.
  6. Klipp nudlarna grovt och tillsätt dem i pannan tillsammans med pad thai såsen. Rör om tills grönsaker och nudlar fördelat sig jämnt i pannan.
  7. Ha till sist i räkorna och rör om tills räkorna fått fin färg och är tillagade.
  8. Servera din pad thai tillsammans med grovhackade jordnötter, koriander och lime att pressa över.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anette
Anette
4 years ago

Sååå gott🤤😍

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?