Så här gör du:
- Smula fetaosten i en skål och blanda ner resten av ingredienserna till ostfyllningen: riven ost, mynta, persilja och paprika- eller chilipulver.
- Nu är det dags att fylla rullarna. Yufkadeg är enklast att jobba med men använder du filodeg skär du ut fyrkanter i önskad storlek. Det viktiga är att alltid hålla båda degsorter ordentligt täckta, särskilt filodegen, annars torkar de ut och smulas sönder vid användning.
- Blanda majsstärkelse och vatten i en liten skål, detta blir som ett klister för att hålla ihop rullen vid stekning. Lägg ca 2 msk fyllning längst ut på degen, vik in kanterna och rulla som en vårrulle. Pensla med lite av “klistret” längst ut och stäng ihop rullen.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem ca 2 min på varje sida eller tillaga i en fritös. Ha koll på rullarna, de får snabbt färg. Låt rinna av på hushållspapper och servera varma eller kalla tillsammans med hummus, dolma och granatäppelkärnor.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.