Ostrullar à la Queen Feyli

Fotograf: Albin Hag
ostrullar med dolma och hummus

Säsong 3 av Halv Åtta hos en Youtuber har nått sitt slut. Gänget denna gång har varit helt underbara och består av Alice Stenlöf, Hoda Mirza och Nicole Falciani tillsammans med mig som tävlar om vem som kan laga den bästa trerätters-middagen. I avsnitt 4 är det Hoda aka Queen Feyli som bjuder på middag och till förrätt blev det drömgoda och frasig ostrullar som serverades med dolma och två olika sorters hummus.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
ostrullar med dolma och hummus

Ostrullar à la Queen Feyli

Portioner: 25 stycken

Ingredienser

350 g yufkadeg eller 500 filodeg
300 g fetaost
150 g riven ost av valfri sort
1,5 msk torkad mynta
1 dl finhackad persilja
1 tsk paprika- eller chilipulver
1 msk majsstärkelse
1 msk vatten
rapsolja till stekning

Tips!

Du kan också fylla en del av rullarna med köttfärs. Stek då ca 500 g köttfärs i smör och krydda endast med salt, peppar och persilja.

Dela receptet

Portioner: 25 styckenst

Ingredienser

350 g yufkadeg eller 500 filodeg
300 g fetaost
150 g riven ost av valfri sort
1,5 msk torkad mynta
1 dl finhackad persilja
1 tsk paprika- eller chilipulver
1 msk majsstärkelse
1 msk vatten
rapsolja till stekning

TIPS!

Du kan också fylla en del av rullarna med köttfärs. Stek då ca 500 g köttfärs i smör och krydda endast med salt, peppar och persilja.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smula fetaosten i en skål och blanda ner resten av ingredienserna till ostfyllningen:  riven ost, mynta, persilja och paprika- eller chilipulver.
  2. Nu är det dags att fylla rullarna. Yufkadeg är enklast att jobba med men använder du filodeg skär du ut fyrkanter i önskad storlek. Det viktiga är att alltid hålla båda degsorter ordentligt täckta, särskilt filodegen, annars torkar de ut och smulas sönder vid användning.
  3. Blanda majsstärkelse och vatten i en liten skål, detta blir som ett klister för att hålla ihop rullen vid stekning. Lägg ca 2 msk fyllning längst ut på degen, vik in kanterna och rulla som en vårrulle. Pensla med lite av “klistret” längst ut och stäng ihop rullen.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem ca 2 min på varje sida eller tillaga i en fritös. Ha koll på rullarna, de får snabbt färg. Låt rinna av på hushållspapper och servera varma eller kalla tillsammans med hummus, dolma och granatäppelkärnor.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Smula fetaosten i en skål och blanda ner resten av ingredienserna till ostfyllningen:  riven ost, mynta, persilja och paprika- eller chilipulver.
  2. Nu är det dags att fylla rullarna. Yufkadeg är enklast att jobba med men använder du filodeg skär du ut fyrkanter i önskad storlek. Det viktiga är att alltid hålla båda degsorter ordentligt täckta, särskilt filodegen, annars torkar de ut och smulas sönder vid användning.
  3. Blanda majsstärkelse och vatten i en liten skål, detta blir som ett klister för att hålla ihop rullen vid stekning. Lägg ca 2 msk fyllning längst ut på degen, vik in kanterna och rulla som en vårrulle. Pensla med lite av “klistret” längst ut och stäng ihop rullen.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem ca 2 min på varje sida eller tillaga i en fritös. Ha koll på rullarna, de får snabbt färg. Låt rinna av på hushållspapper och servera varma eller kalla tillsammans med hummus, dolma och granatäppelkärnor.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Du kan också fylla en del av rullarna med köttfärs. Stek då ca 500 g köttfärs i smör och krydda endast med salt, peppar och persilja.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?