Ostfyllda naan bröd

39 röster
naan bröd
Naan bröd med vitlök fyllda med ost!
Foto: Ulrika Pousette

Ostfyllda naan bröd med vitlök- och persiljesmör som det är omöjligt att bara ta en av! En person som jag inte får nog av på sociala medier är stjärnan Moribyan. Hon lägger upp fantastiskt goda recept på allt från mat till bak. Häromveckan la hon upp ett recept på ostfyllda naan bröd med vitlök och det började vattnas i min mun DIREKT! Jag var bara tvungen att testa på dessa ljuvliga bröd. Jag är ett stort fan av naan bröd sedan innan och visste att dessa skulle bli en favorit.

ostfyllda naan bröd

Dessa naan bröd är liksom fluffiga och luftiga (precis som ett bra naan bröd ska vara enligt mig), fyllda med en massa ost och sedan penslade i persiljesmör med vitlök. Riktigt goda bröd både som de är men också tillsammans med en god soppa eller gryta.

Receptet ger 10 stycken ostfyllda naanbröd.

Naan bröd:

2 msk varmt vatten

1 tsk strösocker

2 tsk torrjäst

6,5 dl vetemjöl

0,75 dl naturell yoghurt

1,75 dl varmt vatten

0,25 dl olivolja

1,5 tsk salt

Vitlökssmör:

60 g smör

2 vitlöksklyftor

2 krm salt

25 g färsk persilja

Fyllning:

300 g riven mozarella

Gör såhär:

  1. Naan bröd: Blanda ihop 2 msk varmt vatten, strösocker och torrjäst i en bunke (gärna till en köksassistent). Låt vila i 5-10 minuter så att jästen aktiveras.
  2. Ha sedan ner resten av ingredienserna till degen och knåda ihop degen till en smidig och klibbig deg som släpper från degbunkens kanter. Det tar ca 5 minuters knådning på medelhastighet innan du når den konsistensen.
  3. Olja in en bunke och låt degen jäsa i den med plastfolie över i 1h eller tills degen jäst till dubbel storlek.
  4. Vitlökssmör: Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Finhacka persiljan och ha ner det i smöret tillsammans med salt och fint rivna vitlöksklyftor. Blanda ihop och låt svalna medan du fyller dina naan bröd.
  5. Dela degen i 10 lika stora delar (ca 75 g per bit). Kavla ut varje bit till en ca 0,5 cm tjock cirkel. Lägg 0,5 dl riven mozarella i mitten på varje degplatta, vik in kanterna tight och tryck ihop till en jämn boll.
  6. Kavla ut den fyllda degbollen igen till en cirkel som är 2-3 mm tjock. Stek på medelvärme i en torr stekpanna, 2-3 minuter på varje sida eller tills den fått fin färg och fluffat upp sig.
  7. Pensla naan bröden med vitlökssmör medan de fortfarande är varma. Servera och njut!

TIPS!

  • Gör bröden glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix + 1 tsk psylliumhusk 

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
12 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Amanda Leijon
4 månader sedan

Kan man frysa in degen och tina upp och steka sen?

Amanda Leijon
4 månader sedan

Eller är det bättre att frysa in dom stekta med ost i och sen tina upp och värma på?

Emelie
Emelie
4 månader sedan

Har många gånger funderat på att baka naanbröd men det verkar alltid bli så många. Går de här att frysa in? Går naanbröd bra att frysa in som regel? Är det bättre att frysa in degen innan den gräddas?

Signe
Signe
4 månader sedan

Gjorde dessa spontant idag och hade ingen yogurt hemma så det fick bli fil istället. Funkade också bra och de blev så otroligt goda!

Ida
Ida
3 månader sedan

Är de enkla att lyckas med?

Nora Frank
3 månader sedan

Går det att frysa in? Är det lika goda ändå? Ser jättegott ut!!❤️

Marie
Marie
2 månader sedan

Hej! Undrar ungefär hur varmt vattnet ska vara? Fingervarmt eller varmare?

Anna
Anna
26 dagar sedan

Receptet ger ganska många om man bara är två som ska äta. Går det att frysa in degen med ostfyllning och steka vid ett senare tillfälle? Eller kan jag steka bröden och frysa in efter? 😍

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x