Ostfyllda naan bröd

Naan bröd med vitlök fyllda med ost!

Ostfyllda naan bröd med vitlök- och persiljesmör som det är omöjligt att bara ta en av! En person som jag inte får nog av på sociala medier är stjärnan Moribyan. Hon lägger upp fantastiskt goda recept på allt från mat till bak. Häromveckan la hon upp ett recept på ostfyllda naan bröd med vitlök och det började vattnas i min mun DIREKT! Jag var bara tvungen att testa på dessa ljuvliga bröd. Jag är ett stort fan av naan bröd sedan innan och visste att dessa skulle bli en favorit.

Dessa naan bröd är liksom fluffiga och luftiga (precis som ett bra naan bröd ska vara enligt mig), fyllda med en massa ost och sedan penslade i persiljesmör med vitlök. Riktigt goda bröd både som de är men också tillsammans med en god soppa eller gryta.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

naan bröd

Ostfyllda naan bröd

Portioner: 10

Ingredienser

Naan bröd:
2 msk varmt vatten
1 tsk strösocker
2 tsk torrjäst
6,5 dl vetemjöl
0,75 dl naturell yoghurt
1,75 dl varmt vatten
0,25 dl olivolja
1,5 tsk salt

Vitlökssmör:
60 g smör
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
25 g färsk persilja

Fyllning:
300 g riven mozarella

Tips!

Gör bröden glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix + 1 tsk psylliumhusk

Dela receptet

Portioner: 10st

Ingredienser

Naan bröd:
2 msk varmt vatten
1 tsk strösocker
2 tsk torrjäst
6,5 dl vetemjöl
0,75 dl naturell yoghurt
1,75 dl varmt vatten
0,25 dl olivolja
1,5 tsk salt

Vitlökssmör:
60 g smör
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
25 g färsk persilja

Fyllning:
300 g riven mozarella

TIPS!

Gör bröden glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix + 1 tsk psylliumhusk

Dela receptet

Såhär gör du:
  • Naan bröd: Blanda ihop 2 msk varmt vatten, strösocker och torrjäst i en bunke (gärna till en köksassistent). Låt vila i 5-10 minuter så att jästen aktiveras.
  • Ha sedan ner resten av ingredienserna till degen och knåda ihop degen till en smidig och klibbig deg som släpper från degbunkens kanter. Det tar ca 5 minuters knådning på medelhastighet innan du når den konsistensen.
  • Olja in en bunke och låt degen jäsa i den med plastfolie över i 1h eller tills degen jäst till dubbel storlek.
  • Vitlökssmör: Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Finhacka persiljan och ha ner det i smöret tillsammans med salt och fint rivna vitlöksklyftor. Blanda ihop och låt svalna medan du fyller dina naan bröd.
  • Dela degen i 10 lika stora delar (ca 75 g per bit). Kavla ut varje bit till en ca 0,5 cm tjock cirkel. Lägg 0,5 dl riven mozarella i mitten på varje degplatta, vik in kanterna tight och tryck ihop till en jämn boll.
  • Kavla ut den fyllda degbollen igen till en cirkel som är 2-3 mm tjock. Stek på medelvärme i en torr stekpanna, 2-3 minuter på varje sida eller tills den fått fin färg och fluffat upp sig.
  • Pensla naan bröden med vitlökssmör medan de fortfarande är varma. Servera och njut!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  • Naan bröd: Blanda ihop 2 msk varmt vatten, strösocker och torrjäst i en bunke (gärna till en köksassistent). Låt vila i 5-10 minuter så att jästen aktiveras.
  • Ha sedan ner resten av ingredienserna till degen och knåda ihop degen till en smidig och klibbig deg som släpper från degbunkens kanter. Det tar ca 5 minuters knådning på medelhastighet innan du når den konsistensen.
  • Olja in en bunke och låt degen jäsa i den med plastfolie över i 1h eller tills degen jäst till dubbel storlek.
  • Vitlökssmör: Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Finhacka persiljan och ha ner det i smöret tillsammans med salt och fint rivna vitlöksklyftor. Blanda ihop och låt svalna medan du fyller dina naan bröd.
  • Dela degen i 10 lika stora delar (ca 75 g per bit). Kavla ut varje bit till en ca 0,5 cm tjock cirkel. Lägg 0,5 dl riven mozarella i mitten på varje degplatta, vik in kanterna tight och tryck ihop till en jämn boll.
  • Kavla ut den fyllda degbollen igen till en cirkel som är 2-3 mm tjock. Stek på medelvärme i en torr stekpanna, 2-3 minuter på varje sida eller tills den fått fin färg och fluffat upp sig.
  • Pensla naan bröden med vitlökssmör medan de fortfarande är varma. Servera och njut!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
18 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Amanda Leijon
2 years ago

Kan man frysa in degen och tina upp och steka sen?

Amanda Leijon
2 years ago

Eller är det bättre att frysa in dom stekta med ost i och sen tina upp och värma på?

Emelie
Emelie
2 years ago

Har många gånger funderat på att baka naanbröd men det verkar alltid bli så många. Går de här att frysa in? Går naanbröd bra att frysa in som regel? Är det bättre att frysa in degen innan den gräddas?

Signe
Signe
2 years ago

Gjorde dessa spontant idag och hade ingen yogurt hemma så det fick bli fil istället. Funkade också bra och de blev så otroligt goda!

Ida
Ida
2 years ago

Är de enkla att lyckas med?

Nora Frank
1 year ago

Går det att frysa in? Är det lika goda ändå? Ser jättegott ut!!❤️

Marie
Marie
1 year ago

Hej! Undrar ungefär hur varmt vattnet ska vara? Fingervarmt eller varmare?

Anna
Anna
1 year ago

Receptet ger ganska många om man bara är två som ska äta. Går det att frysa in degen med ostfyllning och steka vid ett senare tillfälle? Eller kan jag steka bröden och frysa in efter? 😍

Ana östlund
Ana östlund
1 year ago

Kan man fylla brödet med potatis ? Och isåfall hur gör man då ?

Malin
Malin
1 year ago

Kan inte du göra ett Youtube klipp när du gör dessa? Så man får se hur man ska göra vissa moment. För det med att man ska vika in kanterna och att det ska bli tajt och som en boll gör mig lite förvirrad 🙈

Ingrid Nielsen
Ingrid Nielsen
1 year ago

Måste man ha gjutjärnspanna när man ska grädda dom eller går det med en vanlig teflonbelagd?

Tips!

Gör bröden glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix + 1 tsk psylliumhusk

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?