
Foto: Ulrika Pousette
Ostfyllda naan bröd med vitlök- och persiljesmör som det är omöjligt att bara ta en av! En person som jag inte får nog av på sociala medier är stjärnan Moribyan. Hon lägger upp fantastiskt goda recept på allt från mat till bak. Häromveckan la hon upp ett recept på ostfyllda naan bröd med vitlök och det började vattnas i min mun DIREKT! Jag var bara tvungen att testa på dessa ljuvliga bröd. Jag är ett stort fan av naan bröd sedan innan och visste att dessa skulle bli en favorit.

Dessa naan bröd är liksom fluffiga och luftiga (precis som ett bra naan bröd ska vara enligt mig), fyllda med en massa ost och sedan penslade i persiljesmör med vitlök. Riktigt goda bröd både som de är men också tillsammans med en god soppa eller gryta.
Receptet ger 10 stycken ostfyllda naanbröd.
Naan bröd:
2 msk varmt vatten
1 tsk strösocker
2 tsk torrjäst
6,5 dl vetemjöl
0,75 dl naturell yoghurt
1,75 dl varmt vatten
0,25 dl olivolja
1,5 tsk salt
Vitlökssmör:
60 g smör
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
25 g färsk persilja
Fyllning:
300 g riven mozarella
Gör såhär:
- Naan bröd: Blanda ihop 2 msk varmt vatten, strösocker och torrjäst i en bunke (gärna till en köksassistent). Låt vila i 5-10 minuter så att jästen aktiveras.
- Ha sedan ner resten av ingredienserna till degen och knåda ihop degen till en smidig och klibbig deg som släpper från degbunkens kanter. Det tar ca 5 minuters knådning på medelhastighet innan du når den konsistensen.
- Olja in en bunke och låt degen jäsa i den med plastfolie över i 1h eller tills degen jäst till dubbel storlek.
- Vitlökssmör: Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Finhacka persiljan och ha ner det i smöret tillsammans med salt och fint rivna vitlöksklyftor. Blanda ihop och låt svalna medan du fyller dina naan bröd.
- Dela degen i 10 lika stora delar (ca 75 g per bit). Kavla ut varje bit till en ca 0,5 cm tjock cirkel. Lägg 0,5 dl riven mozarella i mitten på varje degplatta, vik in kanterna tight och tryck ihop till en jämn boll.
- Kavla ut den fyllda degbollen igen till en cirkel som är 2-3 mm tjock. Stek på medelvärme i en torr stekpanna, 2-3 minuter på varje sida eller tills den fått fin färg och fluffat upp sig.
- Pensla naan bröden med vitlökssmör medan de fortfarande är varma. Servera och njut!
TIPS!
- Gör bröden glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix + 1 tsk psylliumhusk
Kan man frysa in degen och tina upp och steka sen?
Eller är det bättre att frysa in dom stekta med ost i och sen tina upp och värma på?
Har många gånger funderat på att baka naanbröd men det verkar alltid bli så många. Går de här att frysa in? Går naanbröd bra att frysa in som regel? Är det bättre att frysa in degen innan den gräddas?
Gjorde dessa spontant idag och hade ingen yogurt hemma så det fick bli fil istället. Funkade också bra och de blev så otroligt goda!
Mums! 😄
Är de enkla att lyckas med?
Hejhej, dem är inte så svåra att göra – fråga om något känns krångligt. Lycka till 🥰
Går det att frysa in? Är det lika goda ändå? Ser jättegott ut!!❤️
Hej! Undrar ungefär hur varmt vattnet ska vara? Fingervarmt eller varmare?
Hejhej, fingervarmt 🥰
Receptet ger ganska många om man bara är två som ska äta. Går det att frysa in degen med ostfyllning och steka vid ett senare tillfälle? Eller kan jag steka bröden och frysa in efter? 😍
Hejhej, det går bra att frysa in och steka vid senare tillfälle! ❤️
Kan man fylla brödet med potatis ? Och isåfall hur gör man då ?
Ja men det borde gå bra! Jag hade mosat kokt potatis lite lätt och vänt ihop med kryddor och örter som man gillar 🥰
Kan inte du göra ett Youtube klipp när du gör dessa? Så man får se hur man ska göra vissa moment. För det med att man ska vika in kanterna och att det ska bli tajt och som en boll gör mig lite förvirrad 🙈
Hejhej! Kanske denna video kan hjälpa? https://www.instagram.com/p/CbYLaxXIx0V/ Lycka till! ❤️
Måste man ha gjutjärnspanna när man ska grädda dom eller går det med en vanlig teflonbelagd?
Hejhej, det går bra med teflon med! Hoppas det ska smaka