Oreotryfflar

59 röster
oreotryfflar
Ljuvligt goda oreotryfflar som bara görs på 4 ingredienser och är superenkla att baka.

Foto: Ulrika Pousette

Oreos är gott – oreotryfflar är ännu godare. Jag vet inte vad jag gillar bäst med dessa godingar: oreosmaken, all choklad, att de innehåller så få ingredienser, är så enkla att baka eller så är det alla grejer tillsammans som gör dessa oreobollar så härliga. Dessa oreotryfflar är som cakepops fast utan pysslet och pillet med klubbor och sugrör som klassiska cakepops innebär. Oreotryfflar är helt enkelt allt det goda med cakepops, minus huvudvärken haha.

oreobollar

Receptet ger ca 30 stycken oreotryfflar.

Ingredienser:

2 paket oreos à 154 g

200 g färskost

300 g mjölkchoklad

0,5 tsk neutral olja (raps-, solros- eller matolja)

smulade oreokex att garnera med

I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar oreotryfflar.

Gör såhär:

  1. Mixa oreokexen till ett fint smul för hand eller med hjälp av en matberedare. Ju mer finmixade kexen är, desto enklare kommer det att bli att forma oreotryfflarna till jämna bollar och desto krämigare konsistens kommer de att få.
  2. Tillsätt färskosten och blanda ihop till en jämn smet med slickepott. Mixa inte in färskosten! Är man för hårdhänt med att arbeta in färskosten kommer man inte få en massa som går att forma till bollar och smeten kommer att skära sig.
  3. Rulla smeten till 30 lika stora bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper som får plats i kylskåpet.
  4. Låt oreobollarna kallna och stelna ordentligt i kylskåpet i minst 1h.
  5. Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig bunke. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält. Ta bort bunken med choklad från värmen och rör ner oljan.
  6. Låt chokladen svalna men fortfarande vara rinnig innan du häller över den i ett glas och doppar dina oreobollar i den. Enklast tycker jag det blir om man sticker ner en tandpetare i chokladen och inte ställer ner bollen på plåten igen förrän så mycket överflödig choklad som möjligt har runnit av.
  7. Låt chokladen på oreotryfflarna stelna helt och hållet innan du ringlar på med mer choklad och garnerar med oreosmulor.
  8. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet!

TIPS!

  • Gör veganska oreotryfflar genom att byta ut färskosten mot växtbaserad färskost och mjölkchokladen mot vegansk mjölkchoklad.
  • Doppa oreotryfflarna i valfri choklad. Mjölkchokladen går att byta ut mot vilken sort somhelst: vit choklad, mörk choklad, ruby choklad eller dulcey choklad.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
7 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mohsina
26 dagar sedan

jag har inte alls gjort dem, fast kommer göra dem!!!!!!
YUMMEEEEEEEEE

Stina
Stina
17 dagar sedan

Perfekt video.🥮

Nadine
Nadine
14 dagar sedan

Gjorde dubbel sats. Blev super gott!!🤩

mich
mich
5 dagar sedan

kan man frysa in de?

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x