Receptet ger ca 50 stycken Oreo chocolate chookies.
- Blanda ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver, salt och espressopulver i en bunke.
- I en annan bunke vispar du ihop smör och farinsocker riktigt krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet i 2-3 minuter.
- Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning.
- Vänd ner de torra ingredienserna i smörvispet och arbeta ihop bara precis tills det går ihop till en deg.
- Grovhacka 10 stycken Oreos med dubbelfyllning och arbeta in det i degen.
- Låt degen stå inplastad i kylskåpet i minst 1h innan du fyller och formar den till kakor.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Dela degen i 50 lika stora delar (35 g per kaka). Dela varje bit i 2 lika stora delar, platta till delarna och lägg fyllning från 1 dubbelfylld Oreo mellan dem. Nyp ihop kanterna så att degen försluter fyllningen helt och hållet innan du rullar den till en jämn boll.
- Placera kakbollarna på plåtar med bakplåtspapper, med ordentligt med mellanrum mellan dem.
- Låt plåtarna stå i frysen i 5 minuter innan du gräddar kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
- Kakorna ska fortfarande vara mjuka när du tar ut dem. Det är först när du låter dem svalna på den varma plåten i rumstemperatur som den stelnar. Under tiden kan du dekorera dem med mörk choklad och mini oreos.
Det finns ingen video för detta inlägg.