
Foto: Ulrika Pousette
Om du gillar Oreos så kommer du att ÄLSKA dessa oreo chocolate cookies! Segmjuka chocolate chip cookies med djup chokladsmak med en härlig gömma av den vita oreofyllningen. En drömgod kaka som bara smälter i munnen.


Receptet ger ca 50 stycken oreo chocolate chookies.
Ingredienser:
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk espressopulver
175 g mjukt, rumstempererat smör
3 dl brunt farinsocker
2 stora ägg
60 stycken Oreos med dubbelfyllning
100 g grovhackad mörk choklad eller chokladknappar (55% kakaohalt) och mini Oreos att dekorera med
Gör såhär:
- Blanda ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver, salt och espressopulver i en bunke.
- I en annan bunke vispar du ihop smör och farinsocker riktigt krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet i 2-3 minuter.
- Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning.
- Vänd ner de torra ingredienserna i smörvispet och arbeta ihop bara precis tills det går ihop till en deg.
- Grovhacka 10 stycken Oreos med dubbelfyllning och arbeta in det i degen.
- Låt degen stå inplastad i kylskåpet i minst 1h innan du fyller och formar den till kakor.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Dela degen i 50 lika stora delar (35 g per kaka). Dela varje bit i 2 lika stora delar, platta till delarna och lägg fyllning från 1 dubbelfylld Oreo mellan dem. Nyp ihop kanterna så att degen försluter fyllningen helt och hållet innan du rullar den till en jämn boll.
- Placera kakbollarna på plåtar med bakplåtspapper, med ordentligt med mellanrum mellan dem.
- Låt plåtarna stå i frysen i 5 minuter innan du gräddar kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
- Kakorna ska fortfarande vara mjuka när du tar ut dem. Det är först när du låter dem svalna på den varma plåten i rumstemperatur som den stelnar. Under tiden kan du dekorera dem med mörk choklad och mini oreos.