Nour El Refais brynt smör saffranskladdkaka med muskotgrädde

I det sjätte och sista avsnittet av min talkshow “Tre Smaker” har jag komikern och allas vår queen Nour El Refai på besök. Alltså vilken kvinna! Det blev både djupa samtal och många skratt. Alltihop knöts ihop med hennes tre favoritsmaker: saffran, smör och muskot.

När hon berättade vilka hennes tre favoritsmaker är så visste jag direkt vad det var vi skulle baka: saffranskladdkaka! Det är ju inte ett helt nytt recept men jag gjorde den lite mer spännande genom att bryna smöret till kladdkakan och smaksätta grädden med muskot.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

saffranskladdkaka

Nour El Refais brynt smör saffranskladdkaka med muskotgrädde

Portioner: 6-8

Ingredienser

Saffranskladdkaka med brynt smör:
300 g vit choklad
225 g smör
2 paket saffran à 0,5 g
3 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
4 ägg

Till servering:
3 dl vispgrädde
1 krm riven muskot
Färska hallon

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Saffranskladdkaka med brynt smör:
300 g vit choklad
225 g smör
2 paket saffran à 0,5 g
3 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
4 ägg

Till servering:
3 dl vispgrädde
1 krm riven muskot
Färska hallon

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en springform med diameter på 23 cm och ger 6-8 bitar

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör om då och då tills det bildas bruna prickar i botten på kastrullen. Då är smöret brynt. Tillsätt saffranet och rör om tills det löst upp sig i smöret och du fått en fin, gul färg.
  4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive saffranssmöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet i minst 4h, helst över natten.
  7. Häll upp grädden i en bunke, riv ner muskot och vispa till mjuka toppar med hjälp av en elvisp.
  8. Servera saffranskladdkakan med muskotgrädde och färska hallon.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en springform med diameter på 23 cm och ger 6-8 bitar

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör om då och då tills det bildas bruna prickar i botten på kastrullen. Då är smöret brynt. Tillsätt saffranet och rör om tills det löst upp sig i smöret och du fått en fin, gul färg.
  4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive saffranssmöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet i minst 4h, helst över natten.
  7. Häll upp grädden i en bunke, riv ner muskot och vispa till mjuka toppar med hjälp av en elvisp.
  8. Servera saffranskladdkakan med muskotgrädde och färska hallon.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?