No bake schweizernötfudgetårta

nobaketårtaNu är jag äntligen hemma igen efter en fantastisk mässhelg på Stockholm food & wine tillsammans med Köket.se. Jag hade så fantastiskt roligt på plats och älskade att så många av er kom fram och pratade och fikade när jag bakade i Kökets monter. Så hela helgen har varit fullspäckad med bakning men jag har såklart inte tröttnat för det. Tvärtom så känner jag mig mer inspirerad än någonsin!

Näst på tur till mitt receptarkiv är den här galet goda schweizernötfudgetårtan som bakas helt utan ugn. Jag hade med mig den här till skolan där jag jobbar som hemkunskapslärare och den blev väldigt omtyckt. Så jag har verkligen sett fram emot att dela det här receptet med er! Ni bara måste prova.

schweizernötfudge1.jpgSpröda kexbottnar, len fudge med hasselnötter för härligt tuggmotstånd, vispad grädde och ännu mer nötter och choklad. Ingen tror på mig när jag säger att den är no bake. Men det är den, jag lovar!

schweizernötfudgetårta.jpgReceptet bakas i en rund form med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar. En steg för steg video där jag visar hur jag bakar den här tårtan finns på min instagram @mykitchenstories.se.

Ingrediense (bottnar):

40 mariekex

200 g smör
Gör såhär:

 1. Fodra din form med bakplåtspapper.
 2. Mixa hälften av kexen till ett fint smul.
 3. Smält hälften av smöret och blanda ihop med kexsmulet.
 4. Tryck ut kexmassan i botten på formen och ställ sedan formen i kylskåpet medan du gör fyllninge.

 

Ingredienser (fyllning):

400 g schweizernötchoklad

1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g

50 g smör

 

Gör såhär:

 1. Grovhacka hälften av chokladen.
 2. Tärna hälften av smöret.
 3. Lägg choklad, smör och hälften av den kondenserade mjölken i en värmetålig skål.
 4. Värm smeten i mikron på högsta värme i 90 sekunder. Blanda väl och värm i micron i ytterligare 15 sekunder om det behövs. Över ett vattenbad går också bra.
 5. Häll smeten över botten och låt sedan alltsammans stelna i kylskåpet.
 6. Gör en till botten av resten av kexen och smöret. Tryck ut den över den första fudgefyllningen.
 7. Gör nu en till fudgefyllning med resten av ingredienserna.
 8. Låt tårtan stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du dekorerar och serverar.

 

Ingredienser (dekoration):

2 dl vispgrädde

rostade och grovhackade hasselnötter

25 g grovhackad choklad av valfri kakaohalt

 

Gör såhär:

 1. Dekorera din tårta med vispad grädde, hasselnötter och ännu mer choklad!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fatima
Fatima
10 månader sedan

Very good

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x