No bake schweizernötfudgetårta

Nu är jag äntligen hemma igen efter en fantastisk mässhelg på Stockholm food & wine tillsammans med Köket.se. Jag hade så fantastiskt roligt på plats och älskade att så många av er kom fram och pratade och fikade när jag bakade i Kökets monter. Så hela helgen har varit fullspäckad med bakning men jag har såklart inte tröttnat för det. Tvärtom så känner jag mig mer inspirerad än någonsin!

Näst på tur till mitt receptarkiv är den här galet goda schweizernötfudgetårtan som bakas helt utan ugn. Jag hade med mig den här till skolan där jag jobbar som hemkunskapslärare och den blev väldigt omtyckt. Så jag har verkligen sett fram emot att dela det här receptet med er! Ni bara måste prova.

Spröda kexbottnar, len fudge med hasselnötter för härligt tuggmotstånd, vispad grädde och ännu mer nötter och choklad. Ingen tror på mig när jag säger att den är no bake. Men det är den, jag lovar!

Receptet bakas i en rund form med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar. En steg för steg video där jag visar hur jag bakar den här tårtan finns på min instagram @mykitchenstories.se.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

No bake schweizernötfudgetårta

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (bottnar):
40 mariekex
200 g smör

Ingredienser (fyllning):
400 g schweizernötchoklad
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
50 g smör

Ingredienser (dekoration):
2 dl vispgrädde
rostade och grovhackade hasselnötter
25 g grovhackad choklad av valfri kakaohalt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (bottnar):
40 mariekex
200 g smör

Ingredienser (fyllning):
400 g schweizernötchoklad
1 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
50 g smör

Ingredienser (dekoration):
2 dl vispgrädde
rostade och grovhackade hasselnötter
25 g grovhackad choklad av valfri kakaohalt

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Bottnar: Fodra din form med bakplåtspapper.
  2. Mixa hälften av kexen till ett fint smul.
  3. Smält hälften av smöret och blanda ihop med kexsmulet.
  4. Tryck ut kexmassan i botten på formen och ställ sedan formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  5. Fyllning: Grovhacka hälften av chokladen.
  6. Tärna hälften av smöret.
  7. Lägg choklad, smör och hälften av den kondenserade mjölken i en värmetålig skål.
  8. Värm smeten i mikron på högsta värme i 90 sekunder. Blanda väl och värm i micron i ytterligare 15 sekunder om det behövs. Över ett vattenbad går också bra.
  9. Häll smeten över botten och låt sedan alltsammans stelna i kylskåpet.
  10. Gör en till botten av resten av kexen och smöret. Tryck ut den över den första fudgefyllningen.
  11. Gör nu en till fudgefyllning med resten av ingredienserna.
  12. Låt tårtan stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du dekorerar och serverar.
  13. Dekoration: Dekorera din tårta med vispad grädde, hasselnötter och ännu mer choklad!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Bottnar: Fodra din form med bakplåtspapper.
  2. Mixa hälften av kexen till ett fint smul.
  3. Smält hälften av smöret och blanda ihop med kexsmulet.
  4. Tryck ut kexmassan i botten på formen och ställ sedan formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  5. Fyllning: Grovhacka hälften av chokladen.
  6. Tärna hälften av smöret.
  7. Lägg choklad, smör och hälften av den kondenserade mjölken i en värmetålig skål.
  8. Värm smeten i mikron på högsta värme i 90 sekunder. Blanda väl och värm i micron i ytterligare 15 sekunder om det behövs. Över ett vattenbad går också bra.
  9. Häll smeten över botten och låt sedan alltsammans stelna i kylskåpet.
  10. Gör en till botten av resten av kexen och smöret. Tryck ut den över den första fudgefyllningen.
  11. Gör nu en till fudgefyllning med resten av ingredienserna.
  12. Låt tårtan stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du dekorerar och serverar.
  13. Dekoration: Dekorera din tårta med vispad grädde, hasselnötter och ännu mer choklad!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fatima
Fatima
1 year ago

Very good

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?