No bake salt karamell cheesecake

Inlägget är i annonssamarbete med Köketsfavoriter.se

Imorse stod jag och bakade en massa gott från min bakbok “Baka utan ugn” i Nyhetsmorgon och sen går jag hem och bakar ytterligare ett no bake recept haha. Men det är så gott och enkelt att jag helt enkelt inte får nog. Idag blev det en no bake salt karamell cheesecake!

Spröd digestivebotten, krämig vit choklad cheesecakefyllning, toppad med en härligt len salt karamell. Godare än såhär blir det inte och dessutom blir det galet fina portionsstorlekar när man gör dem i cylinderformade silikonformar! Den finns att köpa HÄR hos köketsfavoriter.se som just nu har fri frakt fram till 17/4!

Receptet ger 10-12 portioner beroende på storleken på dina silikonformar. Använder du den från köketsfavoriter.se, så ger den 11 portioner.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

No bake salt karamell cheesecake

Portioner: 10-12

Ingredienser

10 digestivekex
75 g smör
150 g vit choklad
300 g färskost
1 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 påse Werther’s Original Soft Caramel à 125 g
1 msk mjölk 3%
1 nypa salt
vispgrädde och chokladströssel att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

10 digestivekex
75 g smör
150 g vit choklad
300 g färskost
1 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 påse Werther’s Original Soft Caramel à 125 g
1 msk mjölk 3%
1 nypa salt
vispgrädde och chokladströssel att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare och blanda ihop med det smälta smöret till en formbar massa.
  3. Fördela kexmassan i silikonformen och packa tätt, till en kompakt botten med hjälp av baksidan av en matsked. Ställ i kylskåpet på en bricka medan du gör fyllningen.
  4. Grovhacka den vita chokladen och smält över ett vattenbad eller i microvågsugn. Låt svalna.
  5. Ta fram två bunkar. I den enda vispar du upp grädden till mjuka toppar och i den andra vispar du ihop strösocker, vaniljsocker och färskost krämigt. Tillsätt den avsvalnade vita chokladen och vispa lite till.
  6. Vänd ihop vispgrädde med färskostsmet försiktigt med en slickepott.
  7. Fördela färskostfyllningen i silikonformen. Ställ i frysen för att stelna minst 2 h. Ställ sedan i kylskåpet för att tina, minst 1 h.
  8. Innan det är dags för servering kan du göra kolatoppingen.
  9. Klipp de mjuka kolorna i mindre bitar.
  10. Lägg de klippta kolorna i en kastrull tillsammans med mjölk och salt. Smält ihop till en jämn smet på medelvärme under konstant omrörning. Det här steget går ganska snabbt så lämna inte kastrullen ensam, då riskerar du att få en bränd kolasmet.
  11. Häll över kolasmeten i en skål och låt svalna. Rör om då och då.
  12. Toppa varje cheesecakeportion med kolasmeten och dekorera med vispad grädde och chokladströssel.
Steg för steg

Video
  1. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare och blanda ihop med det smälta smöret till en formbar massa.
  3. Fördela kexmassan i silikonformen och packa tätt, till en kompakt botten med hjälp av baksidan av en matsked. Ställ i kylskåpet på en bricka medan du gör fyllningen.
  4. Grovhacka den vita chokladen och smält över ett vattenbad eller i microvågsugn. Låt svalna.
  5. Ta fram två bunkar. I den enda vispar du upp grädden till mjuka toppar och i den andra vispar du ihop strösocker, vaniljsocker och färskost krämigt. Tillsätt den avsvalnade vita chokladen och vispa lite till.
  6. Vänd ihop vispgrädde med färskostsmet försiktigt med en slickepott.
  7. Fördela färskostfyllningen i silikonformen. Ställ i frysen för att stelna minst 2 h. Ställ sedan i kylskåpet för att tina, minst 1 h.
  8. Innan det är dags för servering kan du göra kolatoppingen.
  9. Klipp de mjuka kolorna i mindre bitar.
  10. Lägg de klippta kolorna i en kastrull tillsammans med mjölk och salt. Smält ihop till en jämn smet på medelvärme under konstant omrörning. Det här steget går ganska snabbt så lämna inte kastrullen ensam, då riskerar du att få en bränd kolasmet.
  11. Häll över kolasmeten i en skål och låt svalna. Rör om då och då.
  12. Toppa varje cheesecakeportion med kolasmeten och dekorera med vispad grädde och chokladströssel.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Malin Eliasson
Malin Eliasson
4 years ago

Funkar det här receptet att göra i en vanlig form med löstagbara kanter? 🙂

Emma Boman
Emma Boman
3 years ago

I vilket steg ska man ta ut dem ut formen?

Emma Plate
Emma Plate
2 years ago

Hej. Kan man frysa ner dessa? 😁

Loritzia Youssef
Loritzia Youssef
2 years ago

Hej! Smälter de om de står ute länge? 🙂

Zandra
Zandra
1 year ago

Hur ska man tänka om man vill koka kolan från grunden. Är det bara att göra en “vanlig” sats med saltkola?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?