Även om jag älskar krämigheten i en bakad cheesecake så är det ibland himla bra att man kan göra cheesecakes på bara några minuter. Det blir ett perfekt sött komplement på en brunch och du kan i princip smaksätta den med vilka frukter och bär du vill. Är du en av fem som gillar min no bake cheesecake med blåbärsswirl så kommer du definitivt att gilla denna.
Ingredienser (botten):
10 digestivekex
50 g smör
Gör såhär:
- Smält smöret i en kastrull.
- Krossa kexen i mixer eller för hand.
- Blanda ihop smulorna med smöret och fördela kexsmeten i glasen.
Ingredienser (fyllning):
300 g färskost
1,25 dl vispgrädde
3 msk florsocker
1 nypa äkta vaniljpulver
4 msk mangopuré
färsk mango skuren i tärningar att toppa med och färsk mynta till garnering.
Gör såhär:
- Vispa ihop färskost och vispgrädde till en krämig och fluffig smet. Lägg i glasen över smulorna.
- Tillsätt florsocker, vaniljpulver och mangopuré. Blanda försiktigt med en slickepott bara precis tills allt gått ihop.
- Fördela smeten i glasen och toppa med färsk mango och mynta.
- Låt gärna stå i kylskåpet några minuter innan servering!