Key lime paj är ett härligt sötsyrliga bakverk som har sitt ursprung i USA. Originalet består av ett bakat pajskal och en fyllning gjord på limesaft, äggulor och kondenserad mjölk. Nu har jag gett mig på att göra en no bake variant av den här pajen. Du behöver alltså ingen ugn för att göra den.
Det här är en riktigt fräsch och god paj som går hem hos de allra flesta! Receptet bakade jag i en rund pajform med avtagbara kanter med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar. Om du inte vill använda lite av fyllningen att dekorera med genom att låta den stelna i silikonformar, så som jag gjort, kan du bara ta en lite större pajform så att all fyllning får plats.
Kan man ta fram den tidigare , för att göra marängtoppingen ? Typ 3 timmar ?
Hej! Ja, det går jättebra att ta fram pajen ca 3 timmar innan om du ska göra och lägga på marängtoppingen då. Ställ den gärna i kylskåp tills det är dags att servera, så håller den sig fin och kall. Toppa med marängen strax innan servering för bäst resultat – då blir den riktigt fräsch och fin 😍 Lycka till!