No bake ferrero rocher cheesecake

Inlägget innehåller reklam för min bakbok ”Baka utan ugn”

Häromdagen fick jag en massa ferrero rocher i present av en vän och även om jag tycker att ferrero rocher är supergod precis som den är så älskar jag också att baka med den. Den här gången blev det en superkrämig no bake cheesecake fylld med en massa härlig ferrero rocher på toppen. En riktig drömcheesecake!

Det är ju lätt att det blir för sött med just choklad som ferrero rocher men tack vare syrligheten i färskosten och i hallonen så blir det en väldigt behaglig smakbalans mellan syrligt och sött i den här busenkla cheesecaken.

Tycker du om den här typen av recept, där man inte behöver ta omvägen via ugnen och ändå få förbluffande gott resultat så kommer du att ÄLSKA min bakbok “Baka utan ugn”. Den är nämligen proppfylld med hela 60 nya recept med allt från tårtor, bakelser, pajer, cheesecakes, småkakor och mycket mer som bakas utan ugn. Boken kommer ut 30/4 men du kan redan nu förhandsbeställa den till rabatterat pris HÄR!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

No bake ferrero rocher cheesecake

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (botten):
15 digestivekex
100 g smör

Ingredienser (fyllning):
200 g mörk choklad
600 g färskost
2,5 dl vispgrädde
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk vaniljpulver

Ingredienser (topping):
2 paket ferrero rocher à 200 g
färska hallon och guldflingor att dekorera med

Tips!

  • Funkar utmärkt att frysa in flera månader innan servering utan ferrero rocher, hallonen och guldet.

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (botten):
15 digestivekex
100 g smör

Ingredienser (fyllning):
200 g mörk choklad
600 g färskost
2,5 dl vispgrädde
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk vaniljpulver

Ingredienser (topping):
2 paket ferrero rocher à 200 g
färska hallon och guldflingor att dekorera med

TIPS!

  • Funkar utmärkt att frysa in flera månader innan servering utan ferrero rocher, hallonen och guldet.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm.

  1. Fodra en springform med diameter på 20 cm, med bakplåtspapper. Både botten och sidor.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare, för hand eller i en mortel.
  3. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  4. Tryck ut kexmassan i botten på springformen med hjälp av baksidan på en matsked.
  5. Ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  6. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält över ett vattenbad eller i microvågsugn, Låt svalna i rumstemperatur.
  7. Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet.
  8. Tillsätt chokladen och vispa lite till.
  9. Tillsätt florsocker och vanilj. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  10. Bre ut fyllningen över cheesecakebotten i ett jämnt lager. Toppa med ferrero rocher över hela cheesecaken.
  11. Låt cheesecaken stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du dekorerar med färska hallon och guldflingor och serverar.
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm.

  1. Fodra en springform med diameter på 20 cm, med bakplåtspapper. Både botten och sidor.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare, för hand eller i en mortel.
  3. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  4. Tryck ut kexmassan i botten på springformen med hjälp av baksidan på en matsked.
  5. Ställ formen i kylskåpet medan du gör fyllningen.
  6. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält över ett vattenbad eller i microvågsugn, Låt svalna i rumstemperatur.
  7. Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet.
  8. Tillsätt chokladen och vispa lite till.
  9. Tillsätt florsocker och vanilj. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  10. Bre ut fyllningen över cheesecakebotten i ett jämnt lager. Toppa med ferrero rocher över hela cheesecaken.
  11. Låt cheesecaken stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du dekorerar med färska hallon och guldflingor och serverar.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

  • Funkar utmärkt att frysa in flera månader innan servering utan ferrero rocher, hallonen och guldet.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?