No bake chokladmarängpaj

Choklad och maräng är verkligen ett vinnande koncept tillsammans. Häromdagen slängde jag ihop den här drömgoda och superenkla no bake chokladmarängpajen. Sprött pajskal, len chokladmousse och fluffig maräng. Så enkel att göra och så god!

Ni skriver ofta till mig att er ugn är trasig eller att ert kök håller på att renoveras men att ni är sugna på att baka ändå. Det här är en sån paj som är räddaren i nöden i såna lägen. Så länge du har en kok- eller spisplatta som värmekälla så går det hur bra som helst att baka ändå och det är den här pajen beviset på.

Receptet bakas i en rund pajform med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar.

Ingredienser (botten):

14 stycken digestivekex

100 g smör

Ingredienser (chokladmousse):

200 g mörk choklad

4 äggulor

4 dl vispgrädde

Ingredienser (maräng):

2 äggvitor

1 dl strösocker

Gör såhär:

  1. Mixa kexen till ett fint smul, gärna med hjälp av en matberedare.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop det med kexsmulet tills du får en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen och ställ den i kylskåpet för att stelna. Under tiden kan du göra chokladmoussen.
  4. Grovhacka den mörka chokladen och smält den i en värmetålig skål över ett vattenbad.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner en äggula i taget.
  6. I en annan bunke vispar du upp grädden till mjuka toppar. Ta några klickar av den vispade grädden och blanda ner i chokladsmeten.
  7. Tillsätt sedan chokladsmeten till resten av vispgrädden och vispa ihop till en jämn smet på låg hastighet.
  8. Fördela chokladmoussen jämnt i pajskalet och ställ tillbaka den i kylskåpet för att stelna i minst 2 h.
  9. Vispa upp äggvitorna till fasta toppar i en värmetålig skål av glas eller metall.
  10. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning.
  11. Fortsätt vispa marängen på låg hastighet över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält.
  12. Ta bort bunken från värmen och fortsätt vispa på låg hastighet tills botten på bunken svalnat.
  13. Spritsa eller bre ut marängen på fyllningen och bränn av med brännare (inte ett måste).
  14. Servera pajen direkt eller förvara den i kylskåpet!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Samantha
Samantha
1 år sedan

Så himla god gjorde den förra helgen

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x