No bake chokladmarängpaj

Choklad och maräng är verkligen ett vinnande koncept tillsammans. Häromdagen slängde jag ihop den här drömgoda och superenkla no bake chokladmarängpajen. Sprött pajskal, len chokladmousse och fluffig maräng. Så enkel att göra och så god!

Ni skriver ofta till mig att er ugn är trasig eller att ert kök håller på att renoveras men att ni är sugna på att baka ändå. Det här är en sån paj som är räddaren i nöden i såna lägen. Så länge du har en kok- eller spisplatta som värmekälla så går det hur bra som helst att baka ändå och det är den här pajen beviset på.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

No bake chokladmarängpaj

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (botten):
14 stycken digestivekex
100 g smör

Ingredienser (chokladmousse):
200 g mörk choklad
4 äggulor
4 dl vispgrädde

Ingredienser (maräng):
2 äggvitor
1 dl strösocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (botten):
14 stycken digestivekex
100 g smör

Ingredienser (chokladmousse):
200 g mörk choklad
4 äggulor
4 dl vispgrädde

Ingredienser (maräng):
2 äggvitor
1 dl strösocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund pajform med diameter på 20 cm.

  1. Mixa kexen till ett fint smul, gärna med hjälp av en matberedare.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop det med kexsmulet tills du får en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen och ställ den i kylskåpet för att stelna. Under tiden kan du göra chokladmoussen.
  4. Grovhacka den mörka chokladen och smält den i en värmetålig skål över ett vattenbad.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner en äggula i taget.
  6. I en annan bunke vispar du upp grädden till mjuka toppar. Ta några klickar av den vispade grädden och blanda ner i chokladsmeten.
  7. Tillsätt sedan chokladsmeten till resten av vispgrädden och vispa ihop till en jämn smet på låg hastighet.
  8. Fördela chokladmoussen jämnt i pajskalet och ställ tillbaka den i kylskåpet för att stelna i minst 2 h.
  9. Vispa upp äggvitorna till fasta toppar i en värmetålig skål av glas eller metall.
  10. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning.
  11. Fortsätt vispa marängen på låg hastighet över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält.
  12. Ta bort bunken från värmen och fortsätt vispa på låg hastighet tills botten på bunken svalnat.
  13. Spritsa eller bre ut marängen på fyllningen och bränn av med brännare (inte ett måste).
  14. Servera pajen direkt eller förvara den i kylskåpet!
Steg för steg

Video

Receptet bakas i en rund pajform med diameter på 20 cm.

  1. Mixa kexen till ett fint smul, gärna med hjälp av en matberedare.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop det med kexsmulet tills du får en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen och ställ den i kylskåpet för att stelna. Under tiden kan du göra chokladmoussen.
  4. Grovhacka den mörka chokladen och smält den i en värmetålig skål över ett vattenbad.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner en äggula i taget.
  6. I en annan bunke vispar du upp grädden till mjuka toppar. Ta några klickar av den vispade grädden och blanda ner i chokladsmeten.
  7. Tillsätt sedan chokladsmeten till resten av vispgrädden och vispa ihop till en jämn smet på låg hastighet.
  8. Fördela chokladmoussen jämnt i pajskalet och ställ tillbaka den i kylskåpet för att stelna i minst 2 h.
  9. Vispa upp äggvitorna till fasta toppar i en värmetålig skål av glas eller metall.
  10. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning.
  11. Fortsätt vispa marängen på låg hastighet över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält.
  12. Ta bort bunken från värmen och fortsätt vispa på låg hastighet tills botten på bunken svalnat.
  13. Spritsa eller bre ut marängen på fyllningen och bränn av med brännare (inte ett måste).
  14. Servera pajen direkt eller förvara den i kylskåpet!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Samantha
Samantha
3 years ago

Så himla god gjorde den förra helgen

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?