Nu är jag trött på kylan och ser fram emot varmare tider men det verkar inte som att något sådant väder kommer att bli av på ett tag. Under tiden skapar jag vårkänslor i mitt kök med dessa fantastiskt fräscha och goda bakelserna med vaniljkräm och vispad hallonpannacotta som bakas helt utan ugn! Hur bra? No bake är LIVET.
Tänk härlig kexbotten, krämig hemkokt vaniljkräm, toppad med en syrlig och fluffig hallonpannacotta. Som en dröm i varje tugga och ni kan ju bara gissa över hur glad jag är över att ha dessa godingar ståendes i mitt kylskåp. Så fort barnen har somnat så tänkte jag göra mig en kopp koffeinfri kaffe och unna mig en bit av dessa bakelser.
Det här bakverket bakas superenkelt utan ugn och kräver inte särskilt mycket tid att förbereda. Det som tar mest tid är faktiskt när bakelsen är klar och du ska skära upp den i bitar. För snygga, jämna bitar där man ser lagerna tydligt utan kladd så behöver man tvätta kniven efter varje drag. Väldigt tidskrävande men SÅ värt det när man har vackra bakelser att servera som dessa!
Måste prova ser jättegoda ut
Det ser så gått ut och jag gillar hallonpannacotta😋. Idag försökte jag göra flufflig hallonpannacotta men det gick inte , det skär sig utan att bli flufflig!?😔
Hej, antar att man kan byta Agar Agar mot gelatinpulver, isf hur mycket tar man?
Hejhej! Det går bra, följ anvisningarna på förpackningen för att få rätt reslutat! 🙂
Upplevde samma problem som någon annan, att pannacottan skar sig😩 Vad kan det bero på?
Skulle vilja baka den här i långpanna 30×40 cm hur gör jag då