No bake bakelser med kola och choklad

En riktigt lyxig och dekadent chokladbakelse med segmjuk kolagömma som bakas helt utan ugn. Den är super enkel att göra men ser ändå ut som att den krävt massor med timmar och ansträngning i köket. Det är det som jag ÄLSKAR med no bake, att det ser lyxigt och fint ut, utan att man behöver köra slut på sig själv i köket.

Den här no bake bakelsen består av en krispig jordnötsbotten, krämig chokladcheesecakemousse, segmjuk kola och len chokladganache. Alltså chokladbakelsernas chokladbakelse! Den här bara måste ni prova.

När vi ändå är inne på ämnet no bake vill jag passa på att göra lite reklam för min bakbok som ni fortfarande kan förhandsbeställa ett signerat exemplar av till rabatterat pris HÄR hos Adlibris. Boken är fylld med över 50 HELT NYA recept som inte finns här på bloggen och alla bakas utan ugn. Tårtor, bakelser, småkakor, mjuka kakor och pajer – you name it! Boken skickas ut v.19!

Receptet ger 8 bitar och jag har gjort mina bakelser med hjälp av silikonformar (se bilder nedan). Har du inte silikonformar går det minst lika bra att göra dem i en och samma rektangulära form (ca 25×30 cm) och sedan skära upp dem i bitar när allt stelnat.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

No bake bakelser med kola och choklad

Portioner: 8

Ingredienser

Ingredienser (krispig jordnötsbotten):
5 dl corn flakes
2 dl jordnötssmör
1 dl ljus sirap
0,5 dl strösocker

Ingredienser (segmjuk kola):
150 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
3 dl vispgrädde

Ingredienser (chokladcheesecakemousse):
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
300 g färskost
0,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Ingredienser (topping):
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
guldflingor, färska hallon och mynta att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Ingredienser (krispig jordnötsbotten):
5 dl corn flakes
2 dl jordnötssmör
1 dl ljus sirap
0,5 dl strösocker

Ingredienser (segmjuk kola):
150 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
3 dl vispgrädde

Ingredienser (chokladcheesecakemousse):
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
300 g färskost
0,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Ingredienser (topping):
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
guldflingor, färska hallon och mynta att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mixa corn flakes till ett fint smul i matberedare eller för hand.
  2. Mät upp jordnötssmör, sirap och strösocker i en kastrull. Rör upp under uppvärmning på medelvärme till en jämn smet.
  3. Tillsätt jordnötssmeten till cornflaksen och arbeta ihop till en formbar massa.
  4. Tryck ut corn flakes massan i en rektangulär form (25×30 cm) som du täckt med bakplåtspapper. Ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör kolan.
  5. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp under konstant omrörning på medelvärme i 15-20 minuter eller tills den nåt 120 grader.
  6. Gör kulprovet för att se till att kolan kokat tillräckligt. Det gör du genom att hälla lite kola i ett glas kallt vatten, då ska kolan gå att forma till en mjuk boll).
  7. Häll upp kolan i silikonformar eller över din jordnötsbotten. Ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör cheesecakemoussen.
  8. Grovhacka den mörka chokladen till fyllningen. Smält i micro eller över ett vattenbad. Låt svalna.
  9. Ta fram två bunkar. I den ena vispar du upp grädden till mjuka toppar och i den andra vispar du ihop färskost och strösocker krämigt.
  10. Tillsätt smält choklad till färskostvispet och vispa till en jämn smet.
  11. Vänd till sist ner den vispade grädden till en jämn smet.
  12. Använder du silikonformar så fördelar du cheesecakemoussen i dem och trycker ner kolabitar i mitten av varje cheesecakemousseportion. Annars brer du ut cheesecakemoussen över kolalagret i den rektangulära formen. Ställ i frysen för att stelna i minst 1 h.
  13. Under tiden kan du förbereda chokladtoppingen. Grovhacka mörk choklad och lägg i en värmetålig skål. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Ta bort kastrullen från värmen och häll den över chokladen. Rör om till en jämn smet och låt den både svalna och tjockna innan du dekorerar dina bakelser med den.
Steg för steg

Video
  1. Mixa corn flakes till ett fint smul i matberedare eller för hand.
  2. Mät upp jordnötssmör, sirap och strösocker i en kastrull. Rör upp under uppvärmning på medelvärme till en jämn smet.
  3. Tillsätt jordnötssmeten till cornflaksen och arbeta ihop till en formbar massa.
  4. Tryck ut corn flakes massan i en rektangulär form (25×30 cm) som du täckt med bakplåtspapper. Ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör kolan.
  5. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp under konstant omrörning på medelvärme i 15-20 minuter eller tills den nåt 120 grader.
  6. Gör kulprovet för att se till att kolan kokat tillräckligt. Det gör du genom att hälla lite kola i ett glas kallt vatten, då ska kolan gå att forma till en mjuk boll).
  7. Häll upp kolan i silikonformar eller över din jordnötsbotten. Ställ i kylskåpet för att stelna medan du gör cheesecakemoussen.
  8. Grovhacka den mörka chokladen till fyllningen. Smält i micro eller över ett vattenbad. Låt svalna.
  9. Ta fram två bunkar. I den ena vispar du upp grädden till mjuka toppar och i den andra vispar du ihop färskost och strösocker krämigt.
  10. Tillsätt smält choklad till färskostvispet och vispa till en jämn smet.
  11. Vänd till sist ner den vispade grädden till en jämn smet.
  12. Använder du silikonformar så fördelar du cheesecakemoussen i dem och trycker ner kolabitar i mitten av varje cheesecakemousseportion. Annars brer du ut cheesecakemoussen över kolalagret i den rektangulära formen. Ställ i frysen för att stelna i minst 1 h.
  13. Under tiden kan du förbereda chokladtoppingen. Grovhacka mörk choklad och lägg i en värmetålig skål. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Ta bort kastrullen från värmen och häll den över chokladen. Rör om till en jämn smet och låt den både svalna och tjockna innan du dekorerar dina bakelser med den.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Britt-Marie Falk
Britt-Marie Falk
2 years ago

Kan man göra färdigt dagen innan och förvara i kylen? Mvh Britt-Marie

Sam
Sam
2 years ago

Finns de någon video på denna?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?