En riktigt lyxig och dekadent chokladbakelse med segmjuk kolagömma som bakas helt utan ugn. Den är super enkel att göra men ser ändå ut som att den krävt massor med timmar och ansträngning i köket. Det är det som jag ÄLSKAR med no bake, att det ser lyxigt och fint ut, utan att man behöver köra slut på sig själv i köket.
Den här no bake bakelsen består av en krispig jordnötsbotten, krämig chokladcheesecakemousse, segmjuk kola och len chokladganache. Alltså chokladbakelsernas chokladbakelse! Den här bara måste ni prova.
När vi ändå är inne på ämnet no bake vill jag passa på att göra lite reklam för min bakbok som ni fortfarande kan förhandsbeställa ett signerat exemplar av till rabatterat pris HÄR hos Adlibris. Boken är fylld med över 50 HELT NYA recept som inte finns här på bloggen och alla bakas utan ugn. Tårtor, bakelser, småkakor, mjuka kakor och pajer – you name it! Boken skickas ut v.19!
Receptet ger 8 bitar och jag har gjort mina bakelser med hjälp av silikonformar (se bilder nedan). Har du inte silikonformar går det minst lika bra att göra dem i en och samma rektangulära form (ca 25×30 cm) och sedan skära upp dem i bitar när allt stelnat.
Kan man göra färdigt dagen innan och förvara i kylen? Mvh Britt-Marie
Hejhej, det går jättebra! 😊
Finns de någon video på denna?
Hejhej, tyvärr inte ännu! Håll utkik på min YouTube-kanal ☺️