Morotskladdkaka

Fotograf: Ulrika Pousette
morotskladdkaka

Tycker du om morotskaka så kommer du att älska den här morotskladdkakan. Och tycker du inte om morotskaka är jag säker på att den här kladdkakan kommer att få dig att konvertera till morotskaka-älskare. En kladdkaka som smakar precis som morotskaka, med cream cheese frosting och allt. En riktig drömkladdkaka!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

morotskladdkaka

Morotskladdkaka

Portioner: 6-8

Ingredienser

Morotskladdkaka
2 medelstora morötter
200 g smör
2,5 dl strösocker
1 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kardemumma
4 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 dl farinsocker

Cream cheese frosting
100 g smält smör
300 g färskost
1,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Garnera med zest från en lime

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.

  1. Morotskladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Skala och riv morötterna fint.
  3. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna ordentligt.
  4. I en bunke blandar du försiktigt ihop rivna morötter, smör, strösocker, kanel, kardemumma, ägg, vetemjöl och farinsocker bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  5. Fodra din form med bakplåtspapper.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  8. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (helst över natten eller minst 4 timmar) innan du dekorerar med cream cheese frosting och serverar.
  9. Fluffig frosting: Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Låt svalna.
  10. Vispa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker till en jämn och lös smet med hjälp av en elvisp i en bunke.
  11. Tillsätt det smälta smöret, lite i taget, samtidigt som du fortsätter vispa med elvispen hela tiden. Sakta men säkert kommer du att märka att frostingen blir tjockare.
  12. Lägg frostingen i en spritspåse och dekorera din kladdkaka eller bre ut den på kladdkakan. Dekorera med zest från en lime. Hoppas att det ska smaka!
Steg för steg:

Dela receptet

4.2 5 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anette
Anette
4 years ago

Hej
Kan man göra denna glutenfri med gott resultat? I såna fall hur?
Mvh Anette

Judy
Judy
4 years ago

Den ser jätte god ut. Kan jag frysa in den utan frosting.

Cecilia Rodin
Cecilia Rodin
3 years ago

Hej!
Jag brukar göra morotskaka med rismjöl som blir supergod. Saftig och fin ! Borde funka i denna också .. 🤔.

Stina Bergåker
Stina Bergåker
2 months ago

Citronskal står inte med i ingredienserna 🙂

Ella Karlsson
Ella Karlsson
2 months ago

Frostingen vart rinnig som vatten, gick inte att dekorera med spritspåse så fick hälla över på kakan, såg inte så aptitligt ut då allt rann ner när man skärde i kakan! Rekommenderar att man inte smälter smöret!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?