Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.
- Morotskladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Skala och riv morötterna fint.
- Smält smöret i en kastrull. Låt svalna ordentligt.
- I en bunke blandar du försiktigt ihop rivna morötter, smör, strösocker, kanel, kardemumma, ägg, vetemjöl och farinsocker bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
- Fodra din form med bakplåtspapper.
- Häll smeten i formen.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (helst över natten eller minst 4 timmar) innan du dekorerar med cream cheese frosting och serverar.
- Fluffig frosting: Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Låt svalna.
- Vispa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker till en jämn och lös smet med hjälp av en elvisp i en bunke.
- Tillsätt det smälta smöret, lite i taget, samtidigt som du fortsätter vispa med elvispen hela tiden. Sakta men säkert kommer du att märka att frostingen blir tjockare.
- Lägg frostingen i en spritspåse och dekorera din kladdkaka eller bre ut den på kladdkakan. Dekorera med zest från en lime. Hoppas att det ska smaka!
Hej
Kan man göra denna glutenfri med gott resultat? I såna fall hur?
Mvh Anette
Hejhej! Förlåt för sent svar. Har tyvärr inte testat detta själv ännu <3
Den ser jätte god ut. Kan jag frysa in den utan frosting.
Hej hej! Ursäkta sent svar, ja det går jättebra! 😍
Hej!
Jag brukar göra morotskaka med rismjöl som blir supergod. Saftig och fin ! Borde funka i denna också .. 🤔.
Hejhej! Förlåt för sent svar, ja det kanske kan gå? Säg gärna till om du prövade! 🥰
Citronskal står inte med i ingredienserna 🙂
Hej! Receptet är nu uppdaterat, tack för att du uppmärksammade detta! ☺️
Frostingen vart rinnig som vatten, gick inte att dekorera med spritspåse så fick hälla över på kakan, såg inte så aptitligt ut då allt rann ner när man skärde i kakan! Rekommenderar att man inte smälter smöret!
Hej! Vad tråkigt att det blev så. Det är viktigt att låta det smälta smöret svalna ordentligt innan man har ner det. Blir frostingen för lös kan man ha in den i kylen i 15-30 minuter innan man spritsar med den. Hoppas att det går bättre nästa gång och att kakan smakade bra ändå! ☺️