Mjuk pepparkaka med apelsinfrosting

Fotograf: Ulrika Pousette

Letar du efter en riktigt saftigt mjuk pepparkaka som smakar säsongens godaste smaker? 😍 Då kommer du älska den här mjuka pepparkakan med krämig apelsinfrosting! Den är full av varma pepparkakskryddor, toppad med en fantastiskt fluffig och frisk frosting med apelsin, som gör varje bit helt magisk. Perfekt att bjuda nära och kära på till helgens alla mysiga fikastunder!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Mjuk pepparkaka med apelsinfrosting

Ingredienser

Mjuk pepparkaka
225 g färska dadlar
1 tsk bikarbonat
2 dl kokhett vatten
85 g smör
0,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
2 ägg
1,5 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
Pepparkakskryddor:
1 msk malen kanel (7 g)
2 tsk malen kardemumma (7 g)
1/2 tsk malen ingefära
1 krm malen muskot
1/2 tsk malen kryddnejlika

Apelsinfrosting
150 g smör, smält
300 g färskost
4,5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
zest från en apelsin

Pudra med kanel

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:

Kakan bakas i en 24 cm i diameter springform.

  1. Börja med att förbereda dadlarna genom att kärna ur dem och lägga ner dem i en skål. Ha ner bikarbonat och kokhett vatten, rör om och låt dra medan du förbereder resten av kakan.
  2. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme och smöra och klä din springform med bakplåtspapper
  3. I en separat skål, ha ner smör, strösocker och farinsocker och vispa ihop detta krämigt med en elvisp. Ha sedan ner ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg.
  4. Mixa dadlarna till en slät puré med hjälp utav en mixer eller elstav. Vänd sedan ner dadelmassan i det vispade smöret tillsammans med gräddfilen, med hjälp utav en slickepott, till en jämn smet.
  5. Ha sedan ner vetemjölet, bikarbonat, salt, bakpulver och pepparkakskryddorna. Fortsätt blanda med slickepotten till en jämn smet och häll sedan upp smeten i springformen.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader, över- och undervärme i ca 35 – 45 minuter. Kakan ska vara helt genomgräddad, kolla med en sticka.
  7. Apelsinfrostingen gör du genom att smälta smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
  8. Ha ner färskost i en bunke tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Vispa detta med en elvisp till en jämn smet. Ha sedan ner smöret och fortsätt vispa ihop allt jämnt. Riv ner apelsinzest och rör ihop med en slickepott.
  9. Toppa kakan med frostingen och pudra med kanel innan servering. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?