Mjuk morotspepparkaka med chokladglasyr

mjukmorotspepparkaka1

Idag är det pepparkakans dag! En perfekt ursäkt för att njuta lite extra av pepparkakor. Min absoluta favoritpepparkaka är min saftiga och mjuka morotspepparkaka. Förra året toppade jag den med polkagrisfrosting men i år kände jag för mörk choklad och syrligt lingonpulver.mjukmorotspepparkaka2

Receptet ger ca 10 bitar. Vill du se steg för steg hur man gör så har jag lagt upp en video på min instagram @mykitchenstories.se och min facebook.

Ingredienser:

2 dl strösocker

2 stycken ägg

2 medelstora morötter

1 dl brunt farinsocker strö

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 msk pepparkakskrydda

1 tsk salt

2 dl matolja

150 g mörk choklad + 2 msk matolja till glasyren

lingonpulver att garnera med

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj din kakform rikligt med smör.
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
  3. Skala morötterna och riv dem fint. Blanda ihop med farinsockret och tillsätt till ägg- och sockerblandningen.
  4. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, pepparkakskrydda och salt. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet innan du har ner matoljan och rör om tills den gått ner i smeten ordentligt.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Testa med en sticka för att kontrollera att kakan är helt genomgräddad, kommer stickan ut torr så är den klar.
  6. Medan kakan svalnar kan du förbereda glasyren genom att grovhacka mörk choklad.
  7. Smält chokladen i microvågsugn eller över vattenbad. Blanda ner olivolja och låt svalna tills den tjocknat lite men fortfarande är rinnig.
  8. Dekorera din kalla kaka med glasyren och lingonpulver. Servera och njut!
Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x