Mjuk morotspepparkaka med chokladglasyr

Idag är det pepparkakans dag! En perfekt ursäkt för att njuta lite extra av pepparkakor. Min absoluta favoritpepparkaka är min saftiga och mjuka morotspepparkaka. Förra året toppade jag den med polkagrisfrosting men i år kände jag för mörk choklad och syrligt lingonpulver.

Vill du se steg för steg hur man gör så har jag lagt upp en video på min instagram @mykitchenstories.se och min facebook.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Mjuk morotspepparkaka med chokladglasyr

Portioner: 10

Ingredienser

2 dl strösocker
2 stycken ägg
2 medelstora morötter
1 dl brunt farinsocker strö
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskrydda
1 tsk salt
2 dl matolja
150 g mörk choklad + 2 msk matolja till glasyren
lingonpulver att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10st

Ingredienser

2 dl strösocker
2 stycken ägg
2 medelstora morötter
1 dl brunt farinsocker strö
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskrydda
1 tsk salt
2 dl matolja
150 g mörk choklad + 2 msk matolja till glasyren
lingonpulver att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj din kakform rikligt med smör.
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
  3. Skala morötterna och riv dem fint. Blanda ihop med farinsockret och tillsätt till ägg- och sockerblandningen.
  4. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, pepparkakskrydda och salt. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet innan du har ner matoljan och rör om tills den gått ner i smeten ordentligt.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Testa med en sticka för att kontrollera att kakan är helt genomgräddad, kommer stickan ut torr så är den klar.
  6. Medan kakan svalnar kan du förbereda glasyren genom att grovhacka mörk choklad.
  7. Smält chokladen i microvågsugn eller över vattenbad. Blanda ner olivolja och låt svalna tills den tjocknat lite men fortfarande är rinnig.
  8. Dekorera din kalla kaka med glasyren och lingonpulver. Servera och njut!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj din kakform rikligt med smör.
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
  3. Skala morötterna och riv dem fint. Blanda ihop med farinsockret och tillsätt till ägg- och sockerblandningen.
  4. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, pepparkakskrydda och salt. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet innan du har ner matoljan och rör om tills den gått ner i smeten ordentligt.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Testa med en sticka för att kontrollera att kakan är helt genomgräddad, kommer stickan ut torr så är den klar.
  6. Medan kakan svalnar kan du förbereda glasyren genom att grovhacka mörk choklad.
  7. Smält chokladen i microvågsugn eller över vattenbad. Blanda ner olivolja och låt svalna tills den tjocknat lite men fortfarande är rinnig.
  8. Dekorera din kalla kaka med glasyren och lingonpulver. Servera och njut!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?