Mazarintårta med vispad vaniljpannacotta, jordgubbar & hallon

Fotograf: Ulrika Pousette

Drömgod mazarintårta toppad med vispad vaniljpannacotta, färska hallon och jordgubbar.

Vill du göra en enkel men ändå festlig och god jordgubbstårta så tycker jag att du ska baka den här mazarintårtan. Det goda med en sånhär stor mazarin är att man får en krämig och nötig konsistens och smak i ett utan att behöva anstränga sig särskilt mycket. Toppingen är också väldigt enkel att göra men kräver lite planering. Den görs med fördel dagen innan för att den ska hinna sätta sig i kylen ordentligt så att du kan vispa upp den till ett härligt fluff.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

mazarintårta

Mazarintårta med vispad vaniljpannacotta, jordgubbar & hallon

Portioner: 6-8

Ingredienser

Vaniljpannacotta:
0,5 tsk agar agar pulver
5 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljpasta eller 1 vaniljstång

Mazarinbotten:
150 g rumstempererat smör
300 g mandelmassa
2,25 dl strösocker
3 ägg
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk malen kardemumma

Färska jordgubbar & hallon och citronmeliss att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Vaniljpannacotta:
0,5 tsk agar agar pulver
5 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljpasta eller 1 vaniljstång

Mazarinbotten:
150 g rumstempererat smör
300 g mandelmassa
2,25 dl strösocker
3 ägg
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk malen kardemumma

Färska jordgubbar & hallon och citronmeliss att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger 6-8 generösa bitar mazarintårta.

  1. Vispad pannacotta: Ha ner alla ingredienserna till pannacottan i en kastrull förutom vaniljpastan. Använder du vaniljstång så har du i den från början men du behöver först dela den på mitten, skrapa ur fröna och ha ner både skal och frön i kastrullen.
  2. Låt pannacottan värmas upp och aktivt koka i 3-4 minuter under försiktig omrörning hela tiden.
  3. Ta bort kastrullen från värmen, blanda ner vaniljpasta om du använder det istället för vaniljstång och häll över pannacottan i en värmetålig bunke eller skål. Låt pannacottan svalna och stelna i kylskåpet i minst 4h men helst över natten.
  4. Mazarintårta: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med bakplåtspapper.
  5. Vispa ihop smör, grovt riven mandelmassa och strösocker i en bunke med hjälp av en elvisp bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  6. Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning på låg hastighet.
  7. Ha sedan ner vetemjöl, bakpulver och kardemumma. Vänd ihop till en jämn och tjock smet med slickepott.
  8. Häll upp smeten i formen och bre ut den i ett jämnt lager.
  9. Grädda mazarintårtan i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått lite färg men fortfarande känns väldigt mjuk och rörlig när du rör den med handen.
  10. Låt kakan svalna helt och hållet i rumstemperatur.
  11. Vispa upp pannacottan med hjälp av en elvisp. Fyll en spritspåse med den vispade pannacottan och dekorera din tårta med den.
  12. Garnera med färska bär och citronmeliss. Servera direkt och njut!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger 6-8 generösa bitar mazarintårta.

  1. Vispad pannacotta: Ha ner alla ingredienserna till pannacottan i en kastrull förutom vaniljpastan. Använder du vaniljstång så har du i den från början men du behöver först dela den på mitten, skrapa ur fröna och ha ner både skal och frön i kastrullen.
  2. Låt pannacottan värmas upp och aktivt koka i 3-4 minuter under försiktig omrörning hela tiden.
  3. Ta bort kastrullen från värmen, blanda ner vaniljpasta om du använder det istället för vaniljstång och häll över pannacottan i en värmetålig bunke eller skål. Låt pannacottan svalna och stelna i kylskåpet i minst 4h men helst över natten.
  4. Mazarintårta: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med bakplåtspapper.
  5. Vispa ihop smör, grovt riven mandelmassa och strösocker i en bunke med hjälp av en elvisp bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  6. Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning på låg hastighet.
  7. Ha sedan ner vetemjöl, bakpulver och kardemumma. Vänd ihop till en jämn och tjock smet med slickepott.
  8. Häll upp smeten i formen och bre ut den i ett jämnt lager.
  9. Grädda mazarintårtan i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått lite färg men fortfarande känns väldigt mjuk och rörlig när du rör den med handen.
  10. Låt kakan svalna helt och hållet i rumstemperatur.
  11. Vispa upp pannacottan med hjälp av en elvisp. Fyll en spritspåse med den vispade pannacottan och dekorera din tårta med den.
  12. Garnera med färska bär och citronmeliss. Servera direkt och njut!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
13 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
Linda
1 year ago

Låter magisk! Fungerar att göra pannacottan med gelatinblad också antar jag? Vet du hur mycket jag ska använda då? Precis som när man gör “vanlig” pannacotta eller ska den vara lösare?

Johanna
Johanna
1 year ago

Kan man göra denna glutenfri? 🙂

Mikaela
Mikaela
1 year ago

Kan man göra denna dagen innan? 😍

Ida
Ida
1 year ago

Fantastisk tårta! Går det att frysa bottnarna? Och i så fall, hur långt innan behöver man ta fram dom för att de ska hinna tina? Tack på förhand!

Lina
Lina
1 year ago

Jag bjöd på denna idag🥰 Men bakade den till två diabetiker. Jag använde sötningsmedel istället för socker och hade hittar en mandelmassa med sötningsmedel. De tyckte att tårtan blev väldigt god.🥰
De har aldrig ätit pannacotta, det blev en ny favorit.
Tack för detta recept! 🥰

Last edited 1 year ago by Lina
Sara
Sara
9 months ago

Magiskt god! 😍 Går den även att göra i långpanna och räcker det att göra dubbel sats då? ☺️

Juam
Juam
6 months ago

Hej!
Kan man ha i vaniljsocker istället för vanilj pasta?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?