Mazarinrutor med hallon

Mazarin är ett såndär klassiskt bakverk som går hem hos de allra flesta. På något sätt lyckas den alltid glömmas bort hemma hos mig. De är ju definitivt mycket roligare att äta än att baka men just köpevarianten är inte sådär jättefantastisk. MEN! Gör du dem i en rektangulär bak- eller ugnsform så är de sjukt enkla och snabba att göra.

Hallonen i de här mazarinrutorna blir verkligen pricken över i:t. Mazariner blir ju lätt lite för söta men med syrliga hallon är balansen mellan sött och syrligt perfekt. Receptet bakade jag i en rektangulär form med måtten 30×20.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Mazarinrutor med hallon

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (mördegsbotten):
3 dl vetemjöl
0,75 dl potatismjöl
0,75 dl strösocker
150 g kallt smör

Ingredienser (fyllning):
300 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
2 ägg
0,5 dl vetemjöl
2 dl frysta hallon
2 dl florsocker och 1-2 tsk

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (mördegsbotten):
3 dl vetemjöl
0,75 dl potatismjöl
0,75 dl strösocker
150 g kallt smör

Ingredienser (fyllning):
300 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
2 ägg
0,5 dl vetemjöl
2 dl frysta hallon
2 dl florsocker och 1-2 tsk

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mördegsbotten: Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl och strösocker i en bunke.
  2. Tärna smöret och arbeta ihop till en smulig massa. Degen är klar när du kan få ihop degen till en klump utan att den smular sönder.
  3. Smörj formen och tryck ut mördegen i den. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du gräddar din mazarinkaka. Under tiden kan du göra fyllningen.
  4. Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  5. Smula mandelmassan för hand och tillsätt lite smör i taget under omrörning tills du har en jämn, klumpfri smet.
  6. Tillsätt ett ägg i taget samtidigt som du fortsätter att rör om.
  7. Ha till sist i vetemjölet och blanda till en jämn smet
  8. Bred ut smeten över mördegsbotten och strö hallonen över fyllningen.
  9. Tryck till hallonen lite lätt så att de är fästa i fyllningen.
  10. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  11. Låt mazarinkakan svalna i kylskåpet helt och hållet innan du har på glasyr.
  12. Glasyren gör du enkelt genom att blanda florsockret och vattnet till en jämn och bredbar smet. Bred den över mazarinkakan, hallonen på toppen kommer att ge glasyren en fin rosa färg.
  13. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Mördegsbotten: Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl och strösocker i en bunke.
  2. Tärna smöret och arbeta ihop till en smulig massa. Degen är klar när du kan få ihop degen till en klump utan att den smular sönder.
  3. Smörj formen och tryck ut mördegen i den. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du gräddar din mazarinkaka. Under tiden kan du göra fyllningen.
  4. Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  5. Smula mandelmassan för hand och tillsätt lite smör i taget under omrörning tills du har en jämn, klumpfri smet.
  6. Tillsätt ett ägg i taget samtidigt som du fortsätter att rör om.
  7. Ha till sist i vetemjölet och blanda till en jämn smet
  8. Bred ut smeten över mördegsbotten och strö hallonen över fyllningen.
  9. Tryck till hallonen lite lätt så att de är fästa i fyllningen.
  10. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  11. Låt mazarinkakan svalna i kylskåpet helt och hållet innan du har på glasyr.
  12. Glasyren gör du enkelt genom att blanda florsockret och vattnet till en jämn och bredbar smet. Bred den över mazarinkakan, hallonen på toppen kommer att ge glasyren en fin rosa färg.
  13. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ELSE
ELSE
11 months ago

Supergoda ❣️❣️❣️❣️❣️

ELSE
ELSE
11 months ago

5☆☆☆☆☆ ska de vara.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?