Så här gör du:
- Mördegsbotten: Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl och strösocker i en bunke.
- Tärna smöret och arbeta ihop till en smulig massa. Degen är klar när du kan få ihop degen till en klump utan att den smular sönder.
- Smörj formen och tryck ut mördegen i den. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du gräddar din mazarinkaka. Under tiden kan du göra fyllningen.
- Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
- Smula mandelmassan för hand och tillsätt lite smör i taget under omrörning tills du har en jämn, klumpfri smet.
- Tillsätt ett ägg i taget samtidigt som du fortsätter att rör om.
- Ha till sist i vetemjölet och blanda till en jämn smet
- Bred ut smeten över mördegsbotten och strö hallonen över fyllningen.
- Tryck till hallonen lite lätt så att de är fästa i fyllningen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
- Låt mazarinkakan svalna i kylskåpet helt och hållet innan du har på glasyr.
- Glasyren gör du enkelt genom att blanda florsockret och vattnet till en jämn och bredbar smet. Bred den över mazarinkakan, hallonen på toppen kommer att ge glasyren en fin rosa färg.
- Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Supergoda ❣️❣️❣️❣️❣️
5☆☆☆☆☆ ska de vara.