Mazarinmuffins med hallon

33 röster
mazarinmuffins
Saftiga mazarinmuffins med hallon och glasyr.
Foto: Ulrika Pousette

Idag är det mazarinens dag! Det kan man antingen fira med klassiska mazariner eller, om man inte har så mycket tid eller tålamod: dessa mazarinmuffins med hallon! Dessa är en enklare variant på klassiska mazariner och är dessutom galet saftiga. De bokstavligt talat smälter i munnen.

mazarin muffins

Både hallon och glasyr är något du kan utesluta. Dessa mazarinmuffins är väldigt goda som de är men hallonen ger en härlig syrlighet och glasyren en extra mazarinighet till muffinsarna.

muffins mazarin

Receptet ger 10 stora mazarinmuffins med hallon.

Mazarinmuffins:

300 g mandelmassa

3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

200 g rumsvarmt smör

4 ägg

2 dl vetemjöl

rivet skal från 1 citron (kan uteslutas)

250 g färska hallon (kan uteslutas)

Glasyr: (kan uteslutas)

1 dl florsocker

1,5 msk vatten

2 tsk hallonpuré eller röd pastafärg/hushållsfärg

röd oxalis att garnera med.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela stora, stabila muffinsformar på en plåt. Jag använde DESSA formar.
  2. Riv ner mandelmassan grovt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till muffinsarna förutom färska hallon och vispa ihop med hjälp av en elvisp bara precis tills det går ihop till en jämn och tjock smet.
  3. Fyll 1/2 av muffinsformarma med smet, lägg 2-3 stycken hallon i varje muffinsform ovanpå smeten och täck hallonen med ytterligare smet, nästan hela vägen upp till kanten. Toppa med fler hallon. Spara några hallon för att färga glasyren med.
  4. Grädda dina mazarinmuffins i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg och är helt genomgräddade men fortfarande väldigt mjuka.
  5. Låt muffinsarna svalna helt och hållet innan du toppar dem med glasyr.
  6. Glasyren gör du enkelt genom att blanda ihop florsocker och vatten. Vill du ha en rosa glasyr med hallonsmak så tillsätter du även hallonpuré som du gör genom att pressa några hallon genom en finmaskig sil och ner i skålen med glasyr.
  7. Toppa muffinsarna med lite glasyr, dekorera med röd oxalis om du vill, servera och njut!

TIPS!

  • Gör glutenfria mazarinmuffins genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
13 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin
Karin
2 månader sedan

Mina blev aldrig klara utan sjönk ihop i mitten och blev istället goda mazarinkladdmuffins 🙂 Vad kan ha gått fel? Kanske måste ha mer än 175 grader.

Pernilla kornebäck
Pernilla kornebäck
1 månad sedan

Du har så himla bra recept och inspirerande. Du är klart bäst🙌♥️

KakMonstret
KakMonstret
1 månad sedan

Du är helt otrolig!! Dessa var så saftiga och mycket godare än mazariner man köper i affärerna o på konditori/café. Fortsätt med de briljanta recepten 🤩

Christopher
Christopher
1 månad sedan

Vi tänkte baka dessa men som minimuffins istället. Tror du det blir lika bra eller är risken att de blir torra?

Klara
Klara
1 månad sedan

Hej! Tänkte baka dessa till jobbet på fredag och behöver därför ha dem både gluten och mjölkprotein fria. Tror du att smöret är utbytbart mot mjölkfritt alternativ? Har du i så fall tips på vad som brukar bli bra? Tack på förhand 😊

Tove
Tove
1 månad sedan

Hej, kan man använda frusna hallon eller är risken att den extra vätskan förstör?

Agneta Burell
Agneta Burell
12 dagar sedan

Ska det inte vara bakpulver i Mazzrinmuffisen ?

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x