Mazarinmuffins med hallon

Fotograf: Ulrika Pousette

Saftiga mazarinmuffins med hallon och glasyr.

Idag är det mazarinens dag! Det kan man antingen fira med klassiska mazariner eller, om man inte har så mycket tid eller tålamod: dessa mazarinmuffins med hallon! Dessa är en enklare variant på klassiska mazariner och är dessutom galet saftiga. De bokstavligt talat smälter i munnen.

Både hallon och glasyr är något du kan utesluta. Dessa mazarinmuffins är väldigt goda som de är men hallonen ger en härlig syrlighet och glasyren en extra mazarinighet till muffinsarna.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
muffins mazarin

Mazarinmuffins med hallon

Portioner: 10

Ingredienser

Mazarinmuffins:
300 g mandelmassa
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
200 g rumsvarmt smör
4 ägg
2 dl vetemjöl
rivet skal från 1 citron (kan uteslutas)
250 g färska hallon (kan uteslutas)

Glasyr: (kan uteslutas)
1 dl florsocker
1,5 msk vatten
2 tsk hallonpuré eller röd pastafärg/hushållsfärg
röd oxalis att garnera med.

Tips!

Gör glutenfria mazarinmuffins genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 10st

Ingredienser

Mazarinmuffins:
300 g mandelmassa
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
200 g rumsvarmt smör
4 ägg
2 dl vetemjöl
rivet skal från 1 citron (kan uteslutas)
250 g färska hallon (kan uteslutas)

Glasyr: (kan uteslutas)
1 dl florsocker
1,5 msk vatten
2 tsk hallonpuré eller röd pastafärg/hushållsfärg
röd oxalis att garnera med.

TIPS!

Gör glutenfria mazarinmuffins genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela stora, stabila muffinsformar på en plåt. Jag använde DESSA formar.
  2. Riv ner mandelmassan grovt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till muffinsarna förutom färska hallon och vispa ihop med hjälp av en elvisp bara precis tills det går ihop till en jämn och tjock smet.
  3. Fyll 1/2 av muffinsformarma med smet, lägg 2-3 stycken hallon i varje muffinsform ovanpå smeten och täck hallonen med ytterligare smet, nästan hela vägen upp till kanten. Toppa med fler hallon. Spara några hallon för att färga glasyren med.
  4. Grädda dina mazarinmuffins i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg och är helt genomgräddade men fortfarande väldigt mjuka.
  5. Låt muffinsarna svalna helt och hållet innan du toppar dem med glasyr.
  6. Glasyren gör du enkelt genom att blanda ihop florsocker och vatten. Vill du ha en rosa glasyr med hallonsmak så tillsätter du även hallonpuré som du gör genom att pressa några hallon genom en finmaskig sil och ner i skålen med glasyr.
  7. Toppa muffinsarna med lite glasyr, dekorera med röd oxalis om du vill, servera och njut!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela stora, stabila muffinsformar på en plåt. Jag använde DESSA formar.
  2. Riv ner mandelmassan grovt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till muffinsarna förutom färska hallon och vispa ihop med hjälp av en elvisp bara precis tills det går ihop till en jämn och tjock smet.
  3. Fyll 1/2 av muffinsformarma med smet, lägg 2-3 stycken hallon i varje muffinsform ovanpå smeten och täck hallonen med ytterligare smet, nästan hela vägen upp till kanten. Toppa med fler hallon. Spara några hallon för att färga glasyren med.
  4. Grädda dina mazarinmuffins i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg och är helt genomgräddade men fortfarande väldigt mjuka.
  5. Låt muffinsarna svalna helt och hållet innan du toppar dem med glasyr.
  6. Glasyren gör du enkelt genom att blanda ihop florsocker och vatten. Vill du ha en rosa glasyr med hallonsmak så tillsätter du även hallonpuré som du gör genom att pressa några hallon genom en finmaskig sil och ner i skålen med glasyr.
  7. Toppa muffinsarna med lite glasyr, dekorera med röd oxalis om du vill, servera och njut!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
24 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Karin
Karin
2 years ago

Mina blev aldrig klara utan sjönk ihop i mitten och blev istället goda mazarinkladdmuffins 🙂 Vad kan ha gått fel? Kanske måste ha mer än 175 grader.

Pernilla kornebäck
Pernilla kornebäck
2 years ago

Du har så himla bra recept och inspirerande. Du är klart bäst🙌♥️

KakMonstret
KakMonstret
2 years ago

Du är helt otrolig!! Dessa var så saftiga och mycket godare än mazariner man köper i affärerna o på konditori/café. Fortsätt med de briljanta recepten 🤩

Christopher
Christopher
2 years ago

Vi tänkte baka dessa men som minimuffins istället. Tror du det blir lika bra eller är risken att de blir torra?

Klara
Klara
2 years ago

Hej! Tänkte baka dessa till jobbet på fredag och behöver därför ha dem både gluten och mjölkprotein fria. Tror du att smöret är utbytbart mot mjölkfritt alternativ? Har du i så fall tips på vad som brukar bli bra? Tack på förhand 😊

Tove
Tove
2 years ago

Hej, kan man använda frusna hallon eller är risken att den extra vätskan förstör?

Agneta Burell
Agneta Burell
2 years ago

Ska det inte vara bakpulver i Mazzrinmuffisen ?

Emma
Emma
2 years ago

Jag är sååå sugen på att köpa en receptbok med dig som författare🤩 finns detta recept med i någon av böckerna? I så fall vilken? Måste ju börja med någon 😅

Lisa
Lisa
2 years ago

Hej, är det bara att dubbla receptet om man vill ha 20 muffins. Blir 8 ägg för många?
Tack för bästa recepten! 🙂

Isabella
Isabella
2 years ago

De blev jättegoda! Gjorde i mindre formar så att det blev 30 stycken, de behövde dock gå hela 25 minuter i min ugn för att bli klara.

Kan man frysa in dem med glasyr alternativt utan glasyren?

Veronica
Veronica
2 years ago

Hej. Hur kan man förvara dessa mazarinmuffins?

Pia
Pia
2 years ago

Skippade citronen och glasyren (till att börja med i alla fall) Gjorde dem i vanlig muffinsstorlek och hade inne dem nästan 25 minuter. De är de godaste muffins jag har ätit! 🤤Helt underbara! Toppenrecept verkligen! 👍🏻

Stephanie
Stephanie
9 months ago

Hej Camilla!
jag provade att göra receptet glutenfritt och jag har nog aldrig fått så hög kaka OCH saftig. Vilket i den glutenfria världen är få förunnat! Och jo, du läser rätt, det blev en kaka då jag upptäckte EFTER jag gjort smeten att vi ej hade några muffinsformar 😂 Jätte bra och enkelt recept! Första kakan blev succé hemma. Den senaste gången, kaka nr 2, gjorde jag egen lemoncurd som jag la i mitten så som du gör med hallon och så gjorde jag en glasyr med saffran i. Ditt recept har verkligen gett mig lusten att baka igen! Min sambo är väldigt tacksam, haha 😁

Tips!

Gör glutenfria mazarinmuffins genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?