Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela stora, stabila muffinsformar på en plåt. Jag använde DESSA formar.
- Riv ner mandelmassan grovt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till muffinsarna förutom färska hallon och vispa ihop med hjälp av en elvisp bara precis tills det går ihop till en jämn och tjock smet.
- Fyll 1/2 av muffinsformarma med smet, lägg 2-3 stycken hallon i varje muffinsform ovanpå smeten och täck hallonen med ytterligare smet, nästan hela vägen upp till kanten. Toppa med fler hallon. Spara några hallon för att färga glasyren med.
- Grädda dina mazarinmuffins i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg och är helt genomgräddade men fortfarande väldigt mjuka.
- Låt muffinsarna svalna helt och hållet innan du toppar dem med glasyr.
- Glasyren gör du enkelt genom att blanda ihop florsocker och vatten. Vill du ha en rosa glasyr med hallonsmak så tillsätter du även hallonpuré som du gör genom att pressa några hallon genom en finmaskig sil och ner i skålen med glasyr.
- Toppa muffinsarna med lite glasyr, dekorera med röd oxalis om du vill, servera och njut!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Mina blev aldrig klara utan sjönk ihop i mitten och blev istället goda mazarinkladdmuffins 🙂 Vad kan ha gått fel? Kanske måste ha mer än 175 grader.
Hejhej, alla ugnar är olika – du kan ha behövt grädda dem lite mer <3
Du har så himla bra recept och inspirerande. Du är klart bäst🙌♥️
Åh tack fina du! 😃
Du är helt otrolig!! Dessa var så saftiga och mycket godare än mazariner man köper i affärerna o på konditori/café. Fortsätt med de briljanta recepten 🤩
Vi tänkte baka dessa men som minimuffins istället. Tror du det blir lika bra eller är risken att de blir torra?
Det går jättebra att göra dem som minimuffins, bara se till att minska ugnstiden. Oftast med ca 5 minuter men håll koll då alla ugnar beter sig olika! 🥰
Hej! Tänkte baka dessa till jobbet på fredag och behöver därför ha dem både gluten och mjölkprotein fria. Tror du att smöret är utbytbart mot mjölkfritt alternativ? Har du i så fall tips på vad som brukar bli bra? Tack på förhand 😊
Hejhej, jag har tyvärr inte testat detta själv ännu men säg gärna till om du prövar 😊
Hej, kan man använda frusna hallon eller är risken att den extra vätskan förstör?
Hejhej, det kan bli så att det vätskar för mycket, men i värsta fall kan man låta det rinna av så mycket det går vid upptining 😊
Ska det inte vara bakpulver i Mazzrinmuffisen ?
Hejhej, nej 🥰
Jag är sååå sugen på att köpa en receptbok med dig som författare🤩 finns detta recept med i någon av böckerna? I så fall vilken? Måste ju börja med någon 😅
Hejhej, vad kul att höra! Just detta receptet finns inte i mina böcker, men en god start är min senaste bok Kaka på kaka ❤️
Hej, är det bara att dubbla receptet om man vill ha 20 muffins. Blir 8 ägg för många?
Tack för bästa recepten! 🙂
Hejhej, det är bara att dubbla hela receptet så får du dubbla mängden mazarinmuffins 🥰 Tack själv!
De blev jättegoda! Gjorde i mindre formar så att det blev 30 stycken, de behövde dock gå hela 25 minuter i min ugn för att bli klara.
Kan man frysa in dem med glasyr alternativt utan glasyren?
Minder format låter jättemumsigt 😍 det går bra att frysa in, helst utan glasyren om du har möjlighet och förbereder för att bjuda på fika. Annars går det bra med glasyr om du bakat och har lite över, glasyren kanske blir lite fläckig när du tinar upp ❤️
Hej. Hur kan man förvara dessa mazarinmuffins?
Skippade citronen och glasyren (till att börja med i alla fall) Gjorde dem i vanlig muffinsstorlek och hade inne dem nästan 25 minuter. De är de godaste muffins jag har ätit! 🤤Helt underbara! Toppenrecept verkligen! 👍🏻
Vad kul att du gillade dem, tack! 😍
Hej Camilla!
jag provade att göra receptet glutenfritt och jag har nog aldrig fått så hög kaka OCH saftig. Vilket i den glutenfria världen är få förunnat! Och jo, du läser rätt, det blev en kaka då jag upptäckte EFTER jag gjort smeten att vi ej hade några muffinsformar 😂 Jätte bra och enkelt recept! Första kakan blev succé hemma. Den senaste gången, kaka nr 2, gjorde jag egen lemoncurd som jag la i mitten så som du gör med hallon och så gjorde jag en glasyr med saffran i. Ditt recept har verkligen gett mig lusten att baka igen! Min sambo är väldigt tacksam, haha 😁
Hej! Tack snälla du för dina fina ord! Vad kul att det blev så bra! 🤩