Marängkolatårta

Era cravings är min lag och det senaste receptönskemålet som införlivas från er ä den här härligt segfrasiga marängkolatårtan med syrlig färskostkräm, hallon och citronmeliss. En superenkel tårta, pavlova, maräng, kalla det vad du vill men oavsett så smakar den MAGISKT!

En perfekt tårta att slänga ihop när man varken har tid eller ork att göra något tidskrävande men ändå vill servera något som är vackert för både smaklökar och ögon.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Marängkolatårta

Portioner: 10-12

Ingredienser

4 äggvitor
3 dl strösocker
1,5 tsk maizena
1 burk karamelliserad mjölk
600 g färskost
2 dl vispgrädde
hallon och citronmeliss att garnera med

Ingredienser (hallonkompott):
250 g frysta hallon
0,75 dl strösocker
saft från 1 citron
2 krm agar agar pulver (kan uteslutas)
0,5 dl vatten

Tips!

  • Är det inte hallonsäsong när du vill göra den här tårtan så föreslår jag att du gör en hallonkompott av frysta hallon som du toppar din tårta med istället.

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

4 äggvitor
3 dl strösocker
1,5 tsk maizena
1 burk karamelliserad mjölk
600 g färskost
2 dl vispgrädde
hallon och citronmeliss att garnera med

Ingredienser (hallonkompott):
250 g frysta hallon
0,75 dl strösocker
saft från 1 citron
2 krm agar agar pulver (kan uteslutas)
0,5 dl vatten

TIPS!

  • Är det inte hallonsäsong när du vill göra den här tårtan så föreslår jag att du gör en hallonkompott av frysta hallon som du toppar din tårta med istället.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp.
  3. Tillsätt strösocker, lite i taget, under fortsatt vispning på medelhastighet tills du får en blank och fin marängsmet.
  4. Vänd försiktigt ner maizenan med hjälp av en slickepott.
  5. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och forma marängsmeten till önskad form på tårtan.
  6. Ställ plåten i mitten av ugnen och sänk värmen till 125 grader (över- och undervärme).
  7. Låt marängen gräddas i 45 min och svalna helt innan du fyller och garnerar.
  8. Färskostkrämen gör du enkelt genom att vispa samman färskost och vispgrädde till en fluffig smet med elvisp.
  9. Bre ut den karamelliserade mjölken på marängbotten.
  10. Toppa med färskostkrämen och avsluta med att garnera med citronmeliss och hallon.
  11. Hallonkompott: Lägg alla ingredienserna till hallonkompotten i en kastrull och låt koka upp under omrörning i ca 2 minuter.
  12. Häll över hallonkompotten i en skål och låt svalna i kylskåpet tills den tjocknat innan du toppar din tårta med den.
  13. Toppa med färskostkrämen och avsluta med att garnera med citronmeliss och hallon.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp.
  3. Tillsätt strösocker, lite i taget, under fortsatt vispning på medelhastighet tills du får en blank och fin marängsmet.
  4. Vänd försiktigt ner maizenan med hjälp av en slickepott.
  5. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och forma marängsmeten till önskad form på tårtan.
  6. Ställ plåten i mitten av ugnen och sänk värmen till 125 grader (över- och undervärme).
  7. Låt marängen gräddas i 45 min och svalna helt innan du fyller och garnerar.
  8. Färskostkrämen gör du enkelt genom att vispa samman färskost och vispgrädde till en fluffig smet med elvisp.
  9. Bre ut den karamelliserade mjölken på marängbotten.
  10. Toppa med färskostkrämen och avsluta med att garnera med citronmeliss och hallon.
  11. Hallonkompott: Lägg alla ingredienserna till hallonkompotten i en kastrull och låt koka upp under omrörning i ca 2 minuter.
  12. Häll över hallonkompotten i en skål och låt svalna i kylskåpet tills den tjocknat innan du toppar din tårta med den.
  13. Toppa med färskostkrämen och avsluta med att garnera med citronmeliss och hallon.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

  • Är det inte hallonsäsong när du vill göra den här tårtan så föreslår jag att du gör en hallonkompott av frysta hallon som du toppar din tårta med istället.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?