Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp.
- Tillsätt strösocker, lite i taget, under fortsatt vispning på medelhastighet tills du får en blank och fin marängsmet.
- Vänd försiktigt ner maizenan med hjälp av en slickepott.
- Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och forma marängsmeten till önskad form på tårtan.
- Ställ plåten i mitten av ugnen och sänk värmen till 125 grader (över- och undervärme).
- Låt marängen gräddas i 45 min och svalna helt innan du fyller och garnerar.
- Färskostkrämen gör du enkelt genom att vispa samman färskost och vispgrädde till en fluffig smet med elvisp.
- Bre ut den karamelliserade mjölken på marängbotten.
- Toppa med färskostkrämen och avsluta med att garnera med citronmeliss och hallon.
- Hallonkompott: Lägg alla ingredienserna till hallonkompotten i en kastrull och låt koka upp under omrörning i ca 2 minuter.
- Häll över hallonkompotten i en skål och låt svalna i kylskåpet tills den tjocknat innan du toppar din tårta med den.
- Toppa med färskostkrämen och avsluta med att garnera med citronmeliss och hallon.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.