Mandelkakor

Fotograf: Ulrika Pousette

Drömgoda, glutenfria mandelkakor som görs på endast fem ingredienser, och som bara smälter i munnen!

Dessa glutenfria mandelkakor är magiskt goda, krispiga på utsidan och härligt mjuka inuti! De görs med endast fem enkla ingredienser – mandelmjöl, äggvitor, socker, vaniljsocker och mandelspån – och smälter bokstavligen i munnen. Perfekta att baka när du vill ha en snabb och lättlagad småkaka utan gluten, men ändå full av smak och lyxig känsla.

Dessa mandelkakor formas enkelt för hand och rullas i mandelspån för en härligt nötig yta. Efter gräddning pudras de generöst med florsocker, vilket ger dem ett vackert och inbjudande utseende.

Eftersom de är glutenfria är de ett utmärkt alternativ för alla som vill njuta av hembakade småkakor utan vetemjöl. Dessutom är de naturligt luftiga tack vare de vispade äggvitorna, vilket gör dem extra lätta och fluffiga. Följ receptet och baka dessa klassiska mandelkakor som smakar lika gott som de ser ut!

Glutenfria Mandelkakor – Tips för att lyckas:

  1. Vispa äggvitorna till fasta toppar – För att ge kakorna en bra struktur.
  2. Blanda smeten varsamt – Överarbeta inte, annars kan kakorna bli sega istället för mjuka.
  3. Blöt händerna innan du formar kakorna – För att undvika att de fastnar.
  4. Grädda tills gyllenbruna – Håll koll på tiden så att de inte blir för hårda.
  5. Pudra florsocker när kakorna är varma – Det smälter lätt och ger en fin finish.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Mandelkakor

Portioner: 30

Ingredienser

300 g mandelmjöl
100 g strösocker
4 äggvitor
1 msk vaniljsocker
100 g mandelspån

Florsocker att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum med en elvisp. Ha sedan ner mandelmjöl, strösocker och vaniljsocker.
  2. Arbeta ihop alltsammans bara precis tills der går ihop till en kladdig deg.
  3. Blöt dina med lite vatten innan du formar varje kaka, forma dem till ett horn och rulla dem sedan i mandelspån.
  4. Placera ut kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i mitten av ugnen på 175 grader, över- och undervärme, i 20 minuter.
  5.  Pudra dem generöst med florsocker medan de fortfarande är varma och sen är det bara att servera! Hoppas att det ska smaka.
  1. Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum med en elvisp. Ha sedan ner mandelmjöl, strösocker och vaniljsocker.
  2. Arbeta ihop alltsammans bara precis tills der går ihop till en kladdig deg.
  3. Blöt dina med lite vatten innan du formar varje kaka, forma dem till ett horn och rulla dem sedan i mandelspån.
  4. Placera ut kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i mitten av ugnen på 175 grader, över- och undervärme, i 20 minuter.
  5.  Pudra dem generöst med florsocker medan de fortfarande är varma och sen är det bara att servera! Hoppas att det ska smaka.

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar