Mandelflarn

Dekorationer till bakverk som är både snygga och goda är bland det bästa som finns. Mandelflarn är ett sådant tillbehör som lyfter vilket bakverk somhelst och samtidigt är så god att du med största sannolikhet har hunnit äta upp alla själv innan det är dags att dekorera dina bakverk med dem. Jag överdriver verkligen inte. T om smeten är svår att hålla sig från att äta upp innan man gräddar den till gyllenbruna, knäckiga flarn. Så ett tips är att alltid göra dubbelsats, annars får du “bara” ut 18 stycken ;).

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Mandelflarn

Portioner: 18

Ingredienser

100 g sötmandel
50 g smör
0,5 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 msk ljus sirap

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 18st

Ingredienser

100 g sötmandel
50 g smör
0,5 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 msk ljus sirap

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Finhacka sötmandeln.
  3. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Tillsätt strösocker, vetemjöl, mjölk och ljus sirap. Rör om till en jämn smet.
  4. Låt blandningen i kastrullen koka upp på medelvärme under kostant omrörning tills den tjocknar, ca 1 minut.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner den hackade sötmandeln.
  6. Täck en plåt med bakplåtspapper och klicka ut teskedsstora klickar av smeten på den. Ha ordentlig med mellanrum mellan varje klick då de kommer att smälta ut i ugnen.
  7. Grädda flarnen i mitten av ugnen i 5-8 minuter eller tills de är helt platta och gyllenbruna.
  8. Låt dem svalna på plåten och stelna innan du förvarar dem i en lufttät burk i rumstemperatur eller dekorerar ditt bakverk med dem.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Finhacka sötmandeln.
  3. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Tillsätt strösocker, vetemjöl, mjölk och ljus sirap. Rör om till en jämn smet.
  4. Låt blandningen i kastrullen koka upp på medelvärme under kostant omrörning tills den tjocknar, ca 1 minut.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner den hackade sötmandeln.
  6. Täck en plåt med bakplåtspapper och klicka ut teskedsstora klickar av smeten på den. Ha ordentlig med mellanrum mellan varje klick då de kommer att smälta ut i ugnen.
  7. Grädda flarnen i mitten av ugnen i 5-8 minuter eller tills de är helt platta och gyllenbruna.
  8. Låt dem svalna på plåten och stelna innan du förvarar dem i en lufttät burk i rumstemperatur eller dekorerar ditt bakverk med dem.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Diana
Diana
1 year ago

Kan man mixtra mandeln?

Berit Millhagen
Berit Millhagen
1 year ago

Hur många flarn blir det

Åsa
Åsa
4 days ago
Awaiting for approval

Jättegoda, bakade förra veckan och nu igen. Bjuder på glass, björnbär och mandelflarn. Köper allt stora påsar med mandel, det blir mer ekonomi då.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?