Lyxiga vitlöksbröd à la Felicia Aveklew

vitlöksbröd

Saftiga och lyxiga vitlöksbröd med ugnsbakade vitlökar och riven parmesan enligt Felicia Aveklews recept.

Jag frågade mina vänner om de ville tävla om vem som kan laga godast trerätters-middag 👩‍🍳 Resultatet blev en serie på 4 avsnitt som släpps varje söndag kl.17:00 från och med denna vecka på min youtube-kanal 🥳 

I första avsnittet är det Felicia Aveklew som står för middagen och hennes förrätt bestod av ett riktigt lyxigt vitlöksbröd med ugnsbakade vitlökare, gratinerade med parmesanost. Ett drömgott vitlöksbröd med krispig yta och galet saftig insida. Det härliga med Felicias vitlöksbröd är att hon verkligen inte snålade med smöret.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

vitlöksbröd

Lyxiga vitlöksbröd à la Felicia Aveklew

Portioner: 4

Ingredienser

Ugnsbakade vitlökar:
4 vitlökar
2 msk olivolja
salt & peppar

Vitlöksbröd:
1 stor baguette
3 msk olivolja
250 g rumstempererat smör
25 g färsk persilja
riven parmesan
salt & peppar

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

Ugnsbakade vitlökar:
4 vitlökar
2 msk olivolja
salt & peppar

Vitlöksbröd:
1 stor baguette
3 msk olivolja
250 g rumstempererat smör
25 g färsk persilja
riven parmesan
salt & peppar

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Skär av toppen på vitlöksklyftorna. Lägg dem på en plåt med aluminiumfolie med den skurna sidan uppåt.
  2. Ringla olivolja på vitlökarna. Krydda med salt och peppar. Vik aluminiumfoliet över vitlökarna så att de täcks helt och baka dem i mitten av ugnen i ca 1 timme.
  3. Låt vitlökarna svalna innan du har dem i ditt persiljesmör.
  4. Skär baguetten så som du själv vill och lägg dem med den skurna sidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper eller på ett galler. Ringla lite olivolja på varje brödbit.
  5. Ha ner smör, finhackad persilja, salt och peppar i en skål. Tryck ut vitlöksklyftorna ur vitlökarna, ner i smörskålen. Blanda ihop.
  6. Bre ut vitlökssmöret på varje brödskiva. Garnera rikligt med riven parmesan.
  7. Gratinera bröden i mitten av ugnen, på 200 grader (över- och undervärme) i 10-15 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  8. Servera varma och njut!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Skär av toppen på vitlöksklyftorna. Lägg dem på en plåt med aluminiumfolie med den skurna sidan uppåt.
  2. Ringla olivolja på vitlökarna. Krydda med salt och peppar. Vik aluminiumfoliet över vitlökarna så att de täcks helt och baka dem i mitten av ugnen i ca 1 timme.
  3. Låt vitlökarna svalna innan du har dem i ditt persiljesmör.
  4. Skär baguetten så som du själv vill och lägg dem med den skurna sidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper eller på ett galler. Ringla lite olivolja på varje brödbit.
  5. Ha ner smör, finhackad persilja, salt och peppar i en skål. Tryck ut vitlöksklyftorna ur vitlökarna, ner i smörskålen. Blanda ihop.
  6. Bre ut vitlökssmöret på varje brödskiva. Garnera rikligt med riven parmesan.
  7. Gratinera bröden i mitten av ugnen, på 200 grader (över- och undervärme) i 10-15 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  8. Servera varma och njut!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emilia
Emilia
2 years ago

Kan man använda typ mozzarella istället för parmesan eller är det någon annan ost du kan rekommendera? För jag får inte äta parmesan?

Linda
Linda
2 years ago

Ni skyltar genom hela videon att recepten finns i beskrivningen men det är ju endast ett recept som finns där. När kommer de andra recepten?

Sidd
Sidd
1 year ago

Kommer ni ej fixa recept på drinkarna?

Emilie
Emilie
1 year ago

Kan man göra smöret dagen innan? Eller måste man göra det samma dag 💗

Amanda
Amanda
1 year ago

Funkar det att bara köra vitlöken i ugnen i kanske en halvtimme?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?