Lyxiga vitlöksbröd à la Felicia Aveklew

89 röster
vitlöksbröd
Saftiga och lyxiga vitlöksbröd med ugnsbakade vitlökar och riven parmesan enligt Felicia Aveklews recept.

Jag frågade mina vänner om de ville tävla om vem som kan laga godast trerätters-middag 👩‍🍳 Resultatet blev en serie på 4 avsnitt som släpps varje söndag kl.17:00 från och med denna vecka på min youtube-kanal 🥳 

I första avsnittet är det Felicia Aveklew som står för middagen och hennes förrätt bestod av ett riktigt lyxigt vitlöksbröd med ugnsbakade vitlökare, gratinerade med parmesanost. Ett drömgott vitlöksbröd med krispig yta och galet saftig insida. Det härliga med Felicias vitlöksbröd är att hon verkligen inte snålade med smöre.

Receptet ger 4 portioner lyxigt vitlöksbröd.

Ugnsbakade vitlökar:

4 vitlökar

2 msk olivolja

salt & peppar

Vitlöksbröd:

1 stor baguette

3 msk olivolja

250 g rumstempererat smör

25 g färsk persilja

riven parmesan

salt & peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Skär av toppen på vitlöksklyftorna. Lägg dem på en plåt med aluminiumfolie med den skurna sidan uppåt.
  2. Ringla olivolja på vitlökarna. Krydda med salt och peppar. Vik aluminiumfoliet över vitlökarna så att de täcks helt och baka dem i mitten av ugnen i ca 1 timme.
  3. Låt vitlökarna svalna innan du har dem i ditt persiljesmör.
  4. Skär baguetten så som du själv vill och lägg dem med den skurna sidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper eller på ett galler. Ringla lite olivolja på varje brödbit.
  5. Ha ner smör, finhackad persilja, salt och peppar i en skål. Tryck ut vitlöksklyftorna ur vitlökarna, ner i smörskålen. Blanda ihop.
  6. Bre ut vitlökssmöret på varje brödskiva. Garnera rikligt med riven parmesan.
  7. Gratinera bröden i mitten av ugnen, på 200 grader (över- och undervärme) i 10-15 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
  8. Servera varma och njut!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest
5 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emilia
Emilia
1 månad sedan

Kan man använda typ mozzarella istället för parmesan eller är det någon annan ost du kan rekommendera? För jag får inte äta parmesan?

Linda
Linda
1 månad sedan

Ni skyltar genom hela videon att recepten finns i beskrivningen men det är ju endast ett recept som finns där. När kommer de andra recepten?

Sidd
Sidd
18 dagar sedan

Kommer ni ej fixa recept på drinkarna?

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x