Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
- Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
- Fodra din form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
- Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (minst 4h men helst över natten) innan du toppar med chokladmoussen.
- Grovhacka den mörka chokladen.
- Smält chokladen i micron eller över vattenbad i en värmetålig skål. Låt svalna.
- Rör ner en äggula i taget i chokladen.
- Vispa grädden till mjuka toppar.
- Blanda ner ca 1 dl av grädden till chokladkrämen.
- Vispa ner chokladkrämen i resten av vispgrädden bara precis till det går ihop.
- Fodra din 23 cm-form med bakplåtspapper och lägg kladdkakan i mitten av formens botten.
- Bred ut chokladmoussen över kladdkakan.
- Ställ tårtan i kylskåpet så för att stelna i formen i minst 4 h. Vill du frysa din tårta så funkar det utmärkt att göra det här och vänta med chokladganachen tills dagen du vill servera tårtan.
- Mjölkchokladganachen gör du enkelt genom att hacka mjölkchokladen grovt och lägga den i en värmetålig skål.
- Värm upp vispgrädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka.
- Häll den varma grädden över mjölkchokladen och rör om till en jämn och glansig chokladsmet. Om chokladen inte smälter helt i grädden kan du värma på skålen över ett vattenbad eller i micro i några sekunder.
- Bred ut ganachen över tårtan.
- Servera direkt eller förvara tårtan i kylskåpet!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg
Otroligt god & lyxig tårta precis som namnet avslöjar. Gjorde den här eller rättare sagt 5 st till min sons bröllop nu i oktober. Pimpade dem med flagad mandel runtom & guldpuder på ovansidan. Har aldrig fått så mkt beröm för en tårta 🙂
Men Gud vad kul att höra att det blev så lyckat! 😍
Hej!
Tror du att man förstör tårtan om man skippar ganachen?
Hejhej, den går bra att skippa om man inte vill ha den ☺️