Lussebullemuffins med mandelmassa

Varje bullsort behöver sin muffin, så är det bara. Ibland blir man galet sugen på lussebullar men har varken tid eller ork för att sätta en deg, forma, jäsa och grädda. Då gör man en muffinvariant istället som smakar lika gott! Dessa lussebullemuffins är inte bara drömmigt goda de är också galet saftiga. Sådär så att de smälter i munnen.

Du måste inte ha mandelmassa i dem om du inte vill, gillar eller helt enkelt är allergisk. Då är det bara att hoppa över mandelmassan i receptet. Mandelmassan gör dem dock väldigt lyxiga och snäppet saftigare.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Lussebullemuffins med mandelmassa

Portioner: 12

Ingredienser

150 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 g saffran
saften från 1/2 citron
250 g mandelmassa
1 dl russin
russin och mandelspån att dekorera med

Tips!

  • Det funkar utmärkt att bara utesluta mandelmassan om du inte gillar/inte har det hemma/är allergisk.
  • Gör muffinsarna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

150 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 g saffran
saften från 1/2 citron
250 g mandelmassa
1 dl russin
russin och mandelspån att dekorera med

TIPS!

  • Det funkar utmärkt att bara utesluta mandelmassan om du inte gillar/inte har det hemma/är allergisk.
  • Gör muffinsarna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformarna i en muffinsplåt.
  2. Vispa smör och strösocker riktigt krämigt med elvisp i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg.
  3. Blanda ihop saffran och citronsaft i en liten skål. Ha i det i bunken med smör och sikta även ner vetemjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ihop till en tjock och jämn smet med slickepott.
  4. Riv ner mandelmassan grovt och tillsätt russinen. Vänd ihop tills mandelmassa och russin fördelat sig jämn i smeten.
  5. Fördela smeten i muffinsformarna, toppa med mer russin och mandelspån.
  6. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills de är helt genomgräddade och fått lite, lite färg.
  7. Låt svalna och servera direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformarna i en muffinsplåt.
  2. Vispa smör och strösocker riktigt krämigt med elvisp i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg.
  3. Blanda ihop saffran och citronsaft i en liten skål. Ha i det i bunken med smör och sikta även ner vetemjöl och bakpulver. Vänd försiktigt ihop till en tjock och jämn smet med slickepott.
  4. Riv ner mandelmassan grovt och tillsätt russinen. Vänd ihop tills mandelmassa och russin fördelat sig jämn i smeten.
  5. Fördela smeten i muffinsformarna, toppa med mer russin och mandelspån.
  6. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills de är helt genomgräddade och fått lite, lite färg.
  7. Låt svalna och servera direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hanna
Hanna
4 years ago

Bakade dom nyss, helt galet goda 😍😍

Randi
Randi
3 years ago

Bakade dessa ikväll, blev jättegoda!

Anita
Anita
3 years ago

Ser jättegoda ut! Går de att frysa?

Nour
Nour
3 years ago

Bakade dessa! Helt enkelt att baka och jätte goda!

Lena
Lena
2 years ago

Tips för att inte den rivna mandelmassan ska klumpa ihop sig?

Josefin
Josefin
11 months ago

Kan man utesluta citron är nämligen allergisk mot citrusfrukter. Och vad kan man använda istället? ☺️

Rebecca
Rebecca
10 months ago

Har bakat dina lussebullsmuffins i två år nu, de är riktiga favoriter i min familj, alla älskar dem. Nu vill jag göra en kaka av den och lägga till kanelsockrade äpplen och toscasmet på, kanske skippa russinen dock. Älskar ju saffran, älskar mandelmassa, älskar äpplen och älskar toscasmet. Måste väl bli en hit. Eller too much? Vad tror du? 😁

Tips!

  • Det funkar utmärkt att bara utesluta mandelmassan om du inte gillar/inte har det hemma/är allergisk.
  • Gör muffinsarna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?