Livets morotspasta

Vad kul att ni uppskattar mina matrecept! Det här är ju först och främst en bakblogg men det är alltid roligt att även få dela med sig av recept på mina favoriträtter när ni efterfrågar det. En av mina absoluta favoriträtter är denna morotspasta. Ni kommer förvånas över hur enkel, billig och god den är på så få ingredienser. Det är en ultimat vardagsrätt helt enkelt.

Inspirationen till det här receptet har jag fått från en fantastiskt bra bok för dig som vill laga mer vegetarisk mat, nämligen “Mega vego”. Första gången jag åt den här maträtten (fast då enligt receptet som finns i boken), var när jag var hos Ulrika i hennes studio och vi fotade min egen bok. Jag var såld redan på första tuggan och sedan dess har jag lagat den här maträtten väldigt ofta fast i egen version.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Livets morotspasta

Portioner: 4

Ingredienser

pasta av valfri sort för 4 portioner
6 morötter
2 gula lökar
2 salladslökar
1 vitlöksklyfta
3 msk rapsolja
0,5 dl tomatpuré
5 dl matlagningsgrädde (jag använder växtbaserad)
1,5 tsk paprikapulver
1,5 tsk spiskummin
1 msk torkad basilika
salt & peppar
2 dl rostade hasselnötter, hackade

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

pasta av valfri sort för 4 portioner
6 morötter
2 gula lökar
2 salladslökar
1 vitlöksklyfta
3 msk rapsolja
0,5 dl tomatpuré
5 dl matlagningsgrädde (jag använder växtbaserad)
1,5 tsk paprikapulver
1,5 tsk spiskummin
1 msk torkad basilika
salt & peppar
2 dl rostade hasselnötter, hackade

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala morötterna och riv dem fint. Skala och riv även den gula löken och vitlöken. Hacka salladslöken fint. Stek alltsammans mjuka på medelvärme i oljan i en djup stekpanna under konstant omrörning.
  3. Tillsätt tomatpuré, matlagninsgrädde och kryddor. Fortsätt koka upp på medelvärme under konstant omrörning i ca 5 minuter innan du lägger på locket och låter såsen sjuda på låg värme i ytterligare 5 minuter.
  4. Servera såsen med pastan och strö över hasselnötterna.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala morötterna och riv dem fint. Skala och riv även den gula löken och vitlöken. Hacka salladslöken fint. Stek alltsammans mjuka på medelvärme i oljan i en djup stekpanna under konstant omrörning.
  3. Tillsätt tomatpuré, matlagninsgrädde och kryddor. Fortsätt koka upp på medelvärme under konstant omrörning i ca 5 minuter innan du lägger på locket och låter såsen sjuda på låg värme i ytterligare 5 minuter.
  4. Servera såsen med pastan och strö över hasselnötterna.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?