
Vad kul att ni uppskattar mina matrecept! Det här är ju först och främst en bakblogg men det är alltid roligt att även få dela med sig av recept på mina favoriträtter när ni efterfrågar det. En av mina absoluta favoriträtter är denna morotspasta. Ni kommer förvånas över hur enkel, billig och god den är på så få ingredienser. Det är en ultimat vardagsrätt helt enkelt.
Inspirationen till det här receptet har jag fått från en fantastiskt bra bok för dig som vill laga mer vegetarisk mat, nämligen ”Mega vego”. Första gången jag åt den här maträtten (fast då enligt receptet som finns i boken), var när jag var hos Ulrika i hennes studio och vi fotade min egen bok. Jag var såld redan på första tuggan och sedan dess har jag lagat den här maträtten väldigt ofta fast i egen version.
Receptet ger ca 4 portioner.
Ingredienser:
pasta av valfri sort för 4 portioner
6 morötter
2 gula lökar
2 salladslökar
1 vitlöksklyfta
3 msk rapsolja
0,5 dl tomatpuré
5 dl matlagningsgrädde (jag använder växtbaserad)
1,5 tsk paprikapulver
1,5 tsk spiskummin
1 msk torkad basilika
salt & peppar
2 dl rostade hasselnötter, hackade
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala morötterna och riv dem fint. Skala och riv även den gula löken och vitlöken. Hacka salladslöken fint. Stek alltsammans mjuka på medelvärme i oljan i en djup stekpanna under konstant omrörning.
- Tillsätt tomatpuré, matlagninsgrädde och kryddor. Fortsätt koka upp på medelvärme under konstant omrörning i ca 5 minuter innan du lägger på locket och låter såsen sjuda på låg värme i ytterligare 5 minuter.
- Servera såsen med pastan och strö över hasselnötterna.
Wow detta var så gott!
Vad kul att du gillade den! Tack 🥰