Linssoppa med pitabrödskrutonger à la Zeina Mourtada

Fotograf: Hannah Hedin

En mustig och god linssoppa toppad med pitabrödskrutonger enligt recept av Zeina Mourtada.

Till förrätt i avsnitt 7 av ”Iftar med…” bjöd Zeina Mourtada, aka Zeinas kitchen på en mustig och mättande linssoppa med pitabrödskrutonger som ni bara måste prova!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Linssoppa med pitabrödskrutonger à la Zeina Mourtada

Portioner: 4

Ingredienser

Linssoppa:
4 dl gula eller röda linser
1,2 liter hett vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk malen spiskummin
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
olja till stekning
1 dl vermicelli (tunna spaghettitrådar)
saften från ½ citron
1 stekt gul lök eller 1,5 dl rostad lök

Servering:
Citron att pressa över
Persilja och chiliflakes till garnering

Pitabrödskrutonger:
2 st pitabröd
Rapsolja
Chiliflakes

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

Linssoppa:
4 dl gula eller röda linser
1,2 liter hett vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk malen spiskummin
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
olja till stekning
1 dl vermicelli (tunna spaghettitrådar)
saften från ½ citron
1 stekt gul lök eller 1,5 dl rostad lök

Servering:
Citron att pressa över
Persilja och chiliflakes till garnering

Pitabrödskrutonger:
2 st pitabröd
Rapsolja
Chiliflakes

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger 4 portioner linssoppa med pitabrödskrutonger.

  1. Linssoppa: Skölj linserna i ljummet vatten, sila av och lägg i en kastrull. Häll i vattnet och koka upp. Sänk till medelvärme och smula ner buljongtärningarna. Krydda med spiskummin, salt och
    svartpeppar. Låt puttra på medelvärme under lock i cirka 25 minuter.
  2. Finhacka löken om du använder färsk lök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills
    den får ordentligt med färg. Vänd ner den stekta löken eller rostad lök och vermicellin i
    soppan och låt puttra i ytterligare 4–5 minuter, eller tills vermicellin har mjuknat.
  3. Rör ner citronsaften och dra bort kastrullen från värmen. Toppa soppan med chiliflakes och
    pitabrödskrutonger och servera. Pressa gärna lite extra citron över.
  4. Pitabrödskrutonger: Värm ugnen till 225 grader, över- och undervärme. Skär brödet i tärningar, strö ut dem på en plåt ringla över olja och toppa med chiliflakes. Rosta brödet gyllene och frasigt mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet ger 4 portioner linssoppa med pitabrödskrutonger.

  1. Linssoppa: Skölj linserna i ljummet vatten, sila av och lägg i en kastrull. Häll i vattnet och koka upp. Sänk till medelvärme och smula ner buljongtärningarna. Krydda med spiskummin, salt och
    svartpeppar. Låt puttra på medelvärme under lock i cirka 25 minuter.
  2. Finhacka löken om du använder färsk lök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills
    den får ordentligt med färg. Vänd ner den stekta löken eller rostad lök och vermicellin i
    soppan och låt puttra i ytterligare 4–5 minuter, eller tills vermicellin har mjuknat.
  3. Rör ner citronsaften och dra bort kastrullen från värmen. Toppa soppan med chiliflakes och
    pitabrödskrutonger och servera. Pressa gärna lite extra citron över.
  4. Pitabrödskrutonger: Värm ugnen till 225 grader, över- och undervärme. Skär brödet i tärningar, strö ut dem på en plåt ringla över olja och toppa med chiliflakes. Rosta brödet gyllene och frasigt mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?