Receptet ger 4 portioner linssoppa med pitabrödskrutonger.
- Linssoppa: Skölj linserna i ljummet vatten, sila av och lägg i en kastrull. Häll i vattnet och koka upp. Sänk till medelvärme och smula ner buljongtärningarna. Krydda med spiskummin, salt och
svartpeppar. Låt puttra på medelvärme under lock i cirka 25 minuter.
- Finhacka löken om du använder färsk lök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills
den får ordentligt med färg. Vänd ner den stekta löken eller rostad lök och vermicellin i
soppan och låt puttra i ytterligare 4–5 minuter, eller tills vermicellin har mjuknat.
- Rör ner citronsaften och dra bort kastrullen från värmen. Toppa soppan med chiliflakes och
pitabrödskrutonger och servera. Pressa gärna lite extra citron över.
- Pitabrödskrutonger: Värm ugnen till 225 grader, över- och undervärme. Skär brödet i tärningar, strö ut dem på en plåt ringla över olja och toppa med chiliflakes. Rosta brödet gyllene och frasigt mitt i ugnen i cirka 10 minuter.