Lakritsfluffbiskvier med frystorkade hallon

Fluffbiskvierna blev verkligen omtyckt bland er och det gör mig SÅ himla glad! Just nu jobbar jag på att ta fram nya goda smakkombinationer för fluffbiskvierna och häromdagen när jag frågade om vilka smaker ni vill se så var det övervägande en speciell smak som var mest efterfrågad: lakritsfluffbiskvier med hallon.

Smakkombinationen lakrits och hallon är en favorit hos mig sedan länge. Ni vet, lakritsfudgetårtan med hallonpannacotta eller lakritsbullarna med hallonfyllning. Jag får inte nog helt enkelt!

De här ljuvliga biskvierna utan smörkräm består av en seg mandelbotten, härligt fluffig saltlakritsfluff istället för smörkäm, mörk choklad och frystorkade hallon. En ljuvlig smaksensation helt enketl!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Lakritsfluffbiskvier med frystorkade hallon

Portioner: 15

Ingredienser

200 g turkisk peppar original
2 dl vispgrädde
140 g mandelmassa
0,5 dl strösocker
1 stor äggvita
200 g mörk choklad
1 tsk neutral olja (mat-, raps- eller solrosolja)
frystorkade hallon till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 15st

Ingredienser

200 g turkisk peppar original
2 dl vispgrädde
140 g mandelmassa
0,5 dl strösocker
1 stor äggvita
200 g mörk choklad
1 tsk neutral olja (mat-, raps- eller solrosolja)
frystorkade hallon till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Mortla turkisk peppar till grova bitar och lägg det i kastrullen tillsammans med vispgrädden.
  3. Smält samman lakrits och vispgrädden på låg värme under konstant omrörning (jag växlar mellan 1:an och 2:an på en 6-gradig skala). Det är superviktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp den sen.
  4. Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen och låt den stå i kylskåpet minst 4 h tills den svalnat helt och hållet.
  5. Under tiden kan du göra biskvibottnarna.
  6. Riv mandelmassan grovt och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av en gaffel.
  7. Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i 15 lika stora klickar.
  8. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  9. Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  10. Vispa upp lakritsfluffen på medelhastighet tills den får en fluffig och fast konsistens.
  11. Spritsa ut fyllningen på varje biskvibotten och ställ dem i kylskåpet så att de håller sig kalla medan du förbereder chokladen.
  12. Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervallet. Rör om mellan varje gång.
  13. Tillsätt oljan till chokladen och rör om till en jämn och blank smält choklad. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
  14. Doppa varje biskvi i chokladen och garnera med frystorkade hallon.
  15. Servera fluffbiskvierna direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Mortla turkisk peppar till grova bitar och lägg det i kastrullen tillsammans med vispgrädden.
  3. Smält samman lakrits och vispgrädden på låg värme under konstant omrörning (jag växlar mellan 1:an och 2:an på en 6-gradig skala). Det är superviktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp den sen.
  4. Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen och låt den stå i kylskåpet minst 4 h tills den svalnat helt och hållet.
  5. Under tiden kan du göra biskvibottnarna.
  6. Riv mandelmassan grovt och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av en gaffel.
  7. Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i 15 lika stora klickar.
  8. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  9. Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  10. Vispa upp lakritsfluffen på medelhastighet tills den får en fluffig och fast konsistens.
  11. Spritsa ut fyllningen på varje biskvibotten och ställ dem i kylskåpet så att de håller sig kalla medan du förbereder chokladen.
  12. Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervallet. Rör om mellan varje gång.
  13. Tillsätt oljan till chokladen och rör om till en jämn och blank smält choklad. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
  14. Doppa varje biskvi i chokladen och garnera med frystorkade hallon.
  15. Servera fluffbiskvierna direkt eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?