Rutorna bakas i en bakform på 20×30 cm.
- Börja med att hälla upp cornflakesen i en rymlig skål och krossa upp dem i mindre bitar med hjälp utav händerna.
- I en kastrull, har du ner strösocker, ljus sirap, pistagekräm och salt. Låt detta koka upp under konstant omrörning med en slickepott.
- När du har fått en härligt krämig pistageblandning, häller du över det på cornflakesen och blanda sedan ihop det till en formbar massa.
- Lägg bakplåtspapper i din bakform och häll upp massan i formen och platta till den jämnt över hela långpannan.
- Ställ in formen i kylen och låt den stå i ungefär 1 timme för att svalna och stelna.
- Under tiden massan stelnar i kylen kan du börja förbereda toppingen genom att hacka mjölkchokladen och smälta den varsamt över ett vattenbad.
- Hacka pistagenötterna och ställ åt sidan.
- Ta ut kakan från kylen och toppa med smält choklad, hackade pistagenötter och flingsalt. Hoppas att det ska smaka!