Krispiga snickersrutor med pistage

Fotograf: Ulrika Pousette

Krispiga, nötiga och alldeles ljuvliga, de här snickersrutorna med pistage är både enkla att göra och smakar helt fantastiskt! 😍 Med en bas av krossade cornflakes blandade med krämig pistagekräm och sirap, toppade med len mjölkchoklad, hackade pistagenötter och en nypa flingsalt får du ett bakverk som är både segt, crunchigt och oemotståndligt gott. Den perfekta lilla muns-biten!

Receptet innehåller reklam för min webbshop.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Krispiga snickersrutor med pistage

Portioner: 36 bitar

Ingredienser

20 dl cornflakes
2 dl strösocker
4 dl ljus sirap
600 g pistagekräm
0,5 tsk salt
Toppa med
400 g mjölkchoklad
0,5 dl pistagenötter
flingsalt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:

Rutorna bakas i en bakform på 20×30 cm.

  1. Börja med att hälla upp cornflakesen i en rymlig skål och krossa upp dem i mindre bitar med hjälp utav händerna.
  2. I en kastrull, har du ner strösocker, ljus sirap, pistagekräm och salt. Låt detta koka upp under konstant omrörning med en slickepott.
  3. När du har fått en härligt krämig pistageblandning, häller du över det på cornflakesen och blanda sedan ihop det till en formbar massa.
  4. Lägg bakplåtspapper i din bakform och häll upp massan i formen och platta till den jämnt över hela långpannan.
  5. Ställ in formen i kylen och låt den stå i ungefär 1 timme för att svalna och stelna.
  6. Under tiden massan stelnar i kylen kan du börja förbereda toppingen genom att hacka mjölkchokladen och smälta den varsamt över ett vattenbad.
  7. Hacka pistagenötterna och ställ åt sidan.
  8. Ta ut kakan från kylen och toppa med smält choklad, hackade pistagenötter och flingsalt. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?