Så här gör du:
- Fyllning: Skala, kärna ur och tärna äpplena.
- Lägg äppelbitarna i en skål tillsammans med socker, kanel och kardemumma.
- Pajskal: I en annan skål blandar du ihop vetemjöl och vatten. Detta kommer bli klistret som vi stänger pajerna med.
- Lägg ungefär 0,5 dl äppelfyllning i varje tortillabröd
- Lägg lite av klistret längs med ena kanten på tortillabrödet och vik brödet på mitten. Tryck ihop kanterna så hårt du bara kan och tryck till sist till med en gaffel för att verkligen se till att de inte öppnar sig.
- Fritering: Värm oljan till 175 grader och fritera äppelpajerna 1-2 minuter på varje sida eller tills de får en fin gyllenbrun färg.
- Låt överflödig olja rinna av, gärna på hushållspapper innan du rullar dem i kanelsocker.
- Servera gärna tillsammans med kallrörd vaniljkräm.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej!
Fyndigt recept! Tror du det skulle gå att baka dessa i ugnen med liknande resultat? Mindre krisp såklart men smita undan friteringen vore ett plus!
Hej, ska inte äpplena koka nåt, tänkte att dom hinner väl inte mjukna av friteringen? Dom ser väldigt goda ut!