Krispiga äppelpajer

Fotograf: Ulrika Pousette
krispiga äppelpajer

Om du älskar friterad äppelpaj à la snabbmatskedja så kommer du att älska dessa äppelpajer. Inte bara för att de är galet fraskrispiga utan också för att de är väldigt enkla att göra. Du behöver inte göra någon deg utan pajskalet till dessa äppelpajer är små, färdigköpta tortillabröd. Barnsligt gott!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
friterade äppelpajer

Krispiga äppelpajer

Portioner: 8

Ingredienser

Fyllning:
4 äpplen
0,75 dl syltsocker eller strösocker
2 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
Pajskal:
2 msk vetemjöl
2 msk vatten
8 små tortillabröd
Fritering:
neutral olja att fritera i
Kanelsocker:
2 dl strösocker
2 msk malen kanel

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Fyllning:
4 äpplen
0,75 dl syltsocker eller strösocker
2 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
Pajskal:
2 msk vetemjöl
2 msk vatten
8 små tortillabröd
Fritering:
neutral olja att fritera i
Kanelsocker:
2 dl strösocker
2 msk malen kanel

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Fyllning: Skala, kärna ur och tärna äpplena.
  2. Lägg äppelbitarna i en skål tillsammans med socker, kanel och kardemumma.
  3. Pajskal: I en annan skål blandar du ihop vetemjöl och vatten. Detta kommer bli klistret som vi stänger pajerna med.
  4. Lägg ungefär 0,5 dl äppelfyllning i varje tortillabröd
  5. Lägg lite av klistret längs med ena kanten på tortillabrödet och vik brödet på mitten. Tryck ihop kanterna så hårt du bara kan och tryck till sist till med en gaffel för att verkligen se till att de inte öppnar sig.
  6. Fritering: Värm oljan till 175 grader och fritera äppelpajerna 1-2 minuter på varje sida eller tills de får en fin gyllenbrun färg.
  7. Låt överflödig olja rinna av, gärna på hushållspapper innan du rullar dem i kanelsocker.
  8. Servera gärna tillsammans med kallrörd vaniljkräm.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Fyllning: Skala, kärna ur och tärna äpplena.
  2. Lägg äppelbitarna i en skål tillsammans med socker, kanel och kardemumma.
  3. Pajskal: I en annan skål blandar du ihop vetemjöl och vatten. Detta kommer bli klistret som vi stänger pajerna med.
  4. Lägg ungefär 0,5 dl äppelfyllning i varje tortillabröd
  5. Lägg lite av klistret längs med ena kanten på tortillabrödet och vik brödet på mitten. Tryck ihop kanterna så hårt du bara kan och tryck till sist till med en gaffel för att verkligen se till att de inte öppnar sig.
  6. Fritering: Värm oljan till 175 grader och fritera äppelpajerna 1-2 minuter på varje sida eller tills de får en fin gyllenbrun färg.
  7. Låt överflödig olja rinna av, gärna på hushållspapper innan du rullar dem i kanelsocker.
  8. Servera gärna tillsammans med kallrörd vaniljkräm.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3.7 6 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nina
Nina
1 year ago

Hej!
Fyndigt recept! Tror du det skulle gå att baka dessa i ugnen med liknande resultat? Mindre krisp såklart men smita undan friteringen vore ett plus!

Carolin
Carolin
1 year ago

Hej, ska inte äpplena koka nåt, tänkte att dom hinner väl inte mjukna av friteringen? Dom ser väldigt goda ut!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?