
Igår postade jag lite spontant på min instagram story när jag gjorde min favoritpastasallad. En krämig pastasallad med tonfisk, basilika och parmesan. Och ni gick bananas! Så många ville ha recept och eftersom att er önskan är min lag så får ni receptet nu på en gång!

När jag gör sallader så gör jag dem deluxe. De ska vara krämiga och gärna innehålla ost. Matiga sallader som denna är perfekt att ha med sig ut till en picknick i vårsolen eller bara som en snabb sista minuten-matlåda.
Receptet ger ca 6 portioner.
Ingredienser:
250 g pasta av valfri sort (jag använde penne)
150 g svarta urkärnade oliver
1/2 röd lök
1 röd paprika
150 g isbergssallad
250 g körsbärstomater
3 burkar tonfisk i olja à 95 g
1,5 dl majonäs
1,5 dl matyoghurt
1 dl riven parmesan
salt
vitlökspeppar
torkad basilika
mer riven parmesan och crutonger till servering
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, al dente. Låt svalna helt och hållet.
- Finhacka rödlök, tärna paprikan och strimla isbergssalladen. Blanda ihop dem med resten av ingredienserna till salladen.
- Servera med massa riven parmesan och crutonger!