Krämig köttfärssås

En riktigt god och krämig köttfärssås med mycket smak som går hem hos både stora och små.

Spaghetti med köttfärssås blir ofta bortglömt hemma hos oss men det är så himla gott. Och jag gör faktiskt en riktigt god och krämig köttfärssås som jag tycker att du ska prova.

Gör såhär:

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
köttfärssås

Krämig köttfärssås

Portioner: 5

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
500 g nötfärs
0,5 tsk salt
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk paprikakrydda
1 tsk malen ingefära
1 msk torkad basilika eller några blad finhackad färsk basilika
0,5 dl tomatpuré
2 dl passerade tomater
1 tsk strösocker
0,5 dl havregrädde (för matlagning)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 5st

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
500 g nötfärs
0,5 tsk salt
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk paprikakrydda
1 tsk malen ingefära
1 msk torkad basilika eller några blad finhackad färsk basilika
0,5 dl tomatpuré
2 dl passerade tomater
1 tsk strösocker
0,5 dl havregrädde (för matlagning)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Skala den gula löken. Dela den i två och skiva tunt. Riv vitlöken fint på en rivjärn.
  2. Hetta upp oljan i en djup stekpanna. Sänk värmen till medel och steg lök och vitlök under omrörning tills de blir väldigt mjuka.
  3. Tillsätt köttfärsen och alla kryddor, höj värmen och rör om tills all köttfärs är genomstekt. Sänk värmen till medel igen och ha sedan i tomatpure, passerade tomater och strösocker. Rör om och sänk sedan värmen ytterligare till lägsta, lägg på locket och låt puttra i ca 5 min.
  4. Ha sedan i havregrädden och rör om. Låt såsen fortsätta puttra under lock på allra lägsta temperatur i 10-15 minuter. Ju längre desto godare blir den.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Skala den gula löken. Dela den i två och skiva tunt. Riv vitlöken fint på en rivjärn.
  2. Hetta upp oljan i en djup stekpanna. Sänk värmen till medel och steg lök och vitlök under omrörning tills de blir väldigt mjuka.
  3. Tillsätt köttfärsen och alla kryddor, höj värmen och rör om tills all köttfärs är genomstekt. Sänk värmen till medel igen och ha sedan i tomatpure, passerade tomater och strösocker. Rör om och sänk sedan värmen ytterligare till lägsta, lägg på locket och låt puttra i ca 5 min.
  4. Ha sedan i havregrädden och rör om. Låt såsen fortsätta puttra under lock på allra lägsta temperatur i 10-15 minuter. Ju längre desto godare blir den.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3 4 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?