Krämig citronpasta à la Nicole Falciani

Fotograf: Albin Hag

Nu är en ny säsong av Halv Åtta hos en Youtuber igång och den här gången är det jag, Alice Stenlöf, Hoda Mirza och Nicole Falciani som tävlar om vem som kan laga den bästa trerätters-middagen. I avsnitt 3 är det Nicole Falciani som bjuder på middag och till huvudrätt blev det en krämig och härligt syrlig citronpasta.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
krämig citronpasta

Krämig citronpasta à la Nicole Falciani

Portioner: 4

Ingredienser

4 portioner pasta av valfri sort
3-4 citroner (zest) och saft från ca 2
1 st bananschalottenlök
1-2 vitlöksklyftor
25 g smör
3 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan + extra till servering
färsk persilja

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

4 portioner pasta av valfri sort
3-4 citroner (zest) och saft från ca 2
1 st bananschalottenlök
1-2 vitlöksklyftor
25 g smör
3 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan + extra till servering
färsk persilja

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara pastavattnet till såsen.
  2. Förbered citronerna genom att zesta dem och pressa ut saften.
  3. Finhacka bananshalottenlök och vitlök. Stek mjuka i smör på medelvärme.
  4. Tillsätt sedan citronzest, citronsaft och vispgrädde. Låt koka upp och sänk sedan till medelvärme.
  5. Tillsätt 1-2 dl pastavatten och 2 dl riven parmesan. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera direkt. Garnera med persilja & mer parmesan.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara pastavattnet till såsen.
  2. Förbered citronerna genom att zesta dem och pressa ut saften.
  3. Finhacka bananshalottenlök och vitlök. Stek mjuka i smör på medelvärme.
  4. Tillsätt sedan citronzest, citronsaft och vispgrädde. Låt koka upp och sänk sedan till medelvärme.
  5. Tillsätt 1-2 dl pastavatten och 2 dl riven parmesan. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera direkt. Garnera med persilja & mer parmesan.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elin
Elin
1 year ago

Vart köper man den sjuka parmesan maskinen???

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?