Korv stroganoff med ris

Ny vecka, betyder nytt middagstips! Ni var många som önskade mitt recept på korv stroganoff med klibbigt ris och här har ni det. Korv stroganoff är verkligen en underskattad maträtt som jag gärna lagar ofta. Jag gillar att göra min stroganoff riktigt smakrik med olika kryddor och använder alltid matlagsningsgrädde av havre oavsett om jag gör den på vegetarisk korv eller korv med kött eller kyckling. För det här receptet kör jag alltid på, oavsett vilken korv jag använder och det blir lika gott varje gång. Ni bara måste prova!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Korv stroganoff med ris

Portioner: 4-5

Ingredienser

jasminris för 4-5 portioner
2 msk matlagningsolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g korv av valfri sort
0,5 dl tomatpuré
salt & peppar efter egen smak
1 msk paprikakrydda (mild)
2 tsk malen ingefära
1 tsk malen spiskummin
4 dl havregrädde för matlagning
2 msk finhackad koriander (går att utesluta)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4-5st

Ingredienser

jasminris för 4-5 portioner
2 msk matlagningsolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g korv av valfri sort
0,5 dl tomatpuré
salt & peppar efter egen smak
1 msk paprikakrydda (mild)
2 tsk malen ingefära
1 tsk malen spiskummin
4 dl havregrädde för matlagning
2 msk finhackad koriander (går att utesluta)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Tillaga riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och strimla löken tunt, skala och riv vitlöksklyftorna fint på ett rivjärn.
  3. Hetta upp oljan i en djup stekpanna, sänk till medelvärme och stek lök & vitlök länge under omrörning tills de blir mjuka.
  4. Strimla korven och stek tillsammans med lök och vitlök på hög värme, rör om hela tiden tills korven fått lite färg och yta.
  5. Tillsätt tomatpuré och kryddor, fortsätt steka under omrörning. Sänk värmen till medel och häll på grädden. Rör om och sänk till lägsta värmen. Lägg på locket och låt puttra i lugn och ro tills stroganoffen tjocknat lite.
  6. Rör i den finhackade koriandern precis innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Tillaga riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och strimla löken tunt, skala och riv vitlöksklyftorna fint på ett rivjärn.
  3. Hetta upp oljan i en djup stekpanna, sänk till medelvärme och stek lök & vitlök länge under omrörning tills de blir mjuka.
  4. Strimla korven och stek tillsammans med lök och vitlök på hög värme, rör om hela tiden tills korven fått lite färg och yta.
  5. Tillsätt tomatpuré och kryddor, fortsätt steka under omrörning. Sänk värmen till medel och häll på grädden. Rör om och sänk till lägsta värmen. Lägg på locket och låt puttra i lugn och ro tills stroganoffen tjocknat lite.
  6. Rör i den finhackade koriandern precis innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?